Ιερώνυμος προς πιστούς: Προσευχηθείτε στο σπίτι

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος καλεί τους πιστούς να προσεύχονται από το σπίτι και να μην πηγαίνουν στις εκκλησίες, εξαιτίας του κορονοϊού.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, σε τηλεοπτικό διάγγελμα από την συχνότητα της ΕΡΤ2, καλεί τους πιστούς για προσευχή από το σπίτι, εξαιτίας του κορονοϊού. Ο ίδιος τόνισε ότι καλούμαστε όλοι να προστατέψουμε την ιερότητα της ζωής μας και των συνανθρώπων μας. Παράλληλα, επισήμανε πως παρακολουθεί με αγωνία και συγκίνηση την προσπάθεια των

γιατρών και των κρατικών λειτουργών, ενώ ευχήθηκε δύναμη, υγεία και κυρίως κουράγιο σε όλους.

Το μήνυμα του, έρχεται μία ημέρα μετά την απόφαση της Ιεράς Συνόδου να δώσει στη δημοσιότητα την επιστολή που απέστειλε προ δεκαημέρου και πλέον προς την υπουργός Παιδείας και θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως αναφορικά με την τέλεση της Θείας Λειτουργίας και των Ιερών Ακολουθιών.

Εξάλλου, με απόφαση της κυβέρνησης αναστέλλονται οι λειτουργίες σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας κάθε δόγματος και θρησκείας, σε συνέχεια των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του νέου κορονοϊού στην κοινότητα αλλά και της απόφασης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου (ΔΙΣ) που προηγήθηκε.

Εξαιρέσεις

Η αναστολή των ιεροπραξιών στους λατρευτικούς χώρους θα ισχύσει για το διάστημα από 16 έως και 30 Μαρτίου, όπως εξειδίκευσε σε δική της ανάρτηση η υπουργός Παιδείας.

«Αναστέλλεται η τέλεση κάθε είδους λειτουργίας και ιεροπραξίας σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας κάθε δόγματος και θρησκείας για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, με εξαίρεση

α) τις κηδείες και ταφικές εκδηλώσεις

και β) την ατομική προσευχή, και στις δύο περιπτώσεις τηρουμένων αυστηρών μέτρων προστασίας (όπως αυτά θα εξειδικεύονται σε ΚΥΑ του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Υγείας).

Η αναστολή ισχύει για το διάστημα από 16.3.2020 έως και 30.3.2020», αναφέρεται σε σχετική ανάρτηση της κ. Κεραμέως.

Η απόφαση της ΔΙΣ

Σύμφωνα με τις αποφάσεις που έλαβε, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, «κλείνουν» οι εκκλησίες για όλες τις ευπαθείς ομάδες, μένουν όμως ανοιχτές για λιτές λειτουργίες.

Ειδικότερα, αποφασίστηκε να ανασταλούν όλες οι λατρευτικές συνάξεις εκτός των κυριακάτικων Θείων Λειτουργιών οι οποίες θα τελούνται κανονικά μεταξύ 7 και 8 το πρωί. Επίσης, η Σύνοδος ενημερώνει τους πιστούς πως τα Μυστήρια θα τελούνται μόνο σε στενό οικογενειακό κύκλο εφόσον δεν μπορούν να ακυρωθούν, ενώ οι κηδείες μόνο με τους στενούς συγγενείς όπως και τα μνημόσυνα μόνο επί του τάφου.

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Διαβάστε ακόμη:

13033: Τι πρέπει να γράφει το sms για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Έντυπο δήλωσης μετακίνησης: Πού θα το βρείτε για εκτύπωση

Κορονοϊός: Αυτά είναι όλα τα νέα δεδομένα για τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Σούπερ μάρκετ: Το νέο ωράριο λειτουργίας ως τις 25 Απριλίου

 

Keywords
Τυχαία Θέματα