Κρούσματα σήμερα 10/5: Φόβοι για αύξηση διασωληνωμένων μικρότερης ηλικίας

Φόβοι για αύξηση διασωληνωμένων μικρότερης ηλικίας στην ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα νέα κρούσματα σήμερα, Δευτέρα (10/5).

Στις 18.00 το απόγευμα αναμένεται, όπως κάθε μέρα, η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα νέα κρούσματα σήμερα, Δευτέρα (10/5).

Δείτε ΕΔΩ την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

για τα νέα κρούσματα σήμερα 10/5

Δείτε ΕΔΩ πού εντοπίστηκαν τα κρούσματα σήμερα 10/5, όλες οι περιοχές. 

Με δεδομένο πως οι μολύνσεις εμφανίζονται μειωμένες σε πολλές περιοχές της χώρας, τις τελευταίες μέρες, καθώς και το ότι το Σαββατοκύριακο γίνονται λίγα τεστ, εκτιμάται πως οι θετικές διαγνώσεις του 24ωρου θα κινηθούν σε επίπεδα ανάλογα με τις χθεσινές (1.428).

Ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών, ωστόσο, και παρότι καταγράφει τάσεις μείωσης, παραμένει σε υψηλά επίπεδα (728 την Κυριακή). Αξίζει, δε, να αναφερθεί πως μεταξύ των νοσηλευομένων στις ΜΕΘ αυξάνονται οι ασθενείς νεότερης ηλικίας.

Όπως είχε δηλώσει την Παρασκευή η κ. Παπαευαγγέλου, «στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, προφανώς λόγω του εμβολιασμού, βλέπουμε τη θέση των υπερηλίκων ανθρώπων άνω των 75 ετών να καταλαμβάνουν νέοι συνάνθρωποί μας 35-55 ετών, που σήμερα αποτελούν το 1/4 περίπου των νοσηλευόμενων στις απλές κλίνες Covid». Εξάλλου, «τα περισσότερα νέα κρούσματα αφορούν σε ανθρώπους 20 με 60 ετών, που εμφανίζουν μεγάλη κινητικότητα», κατά την ίδια.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο κ. Μαγιορκίνης είχε επισημάνει στην τελευταία ενημέρωση για την πανδημία πως «η συμμετοχή των νεότερων ηλικιακών ομάδων στον εμβολιασμό είναι κεντρική στην αντιμετώπιση της πανδημίας, γιατί όλα τα μοντέλα δείχνουν ότι οι νέοι οδηγούν την επιδημικότητα».

ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΗΜΕΡΑΚΡΟΥΣΜΑΤΑΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑΚΟΡΟΝΟΙΟΣΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΕΛΛΑΔΑΕΟΔΥΔΙΑΣΩΛΗΝΩΜΕΝΟΙΕΙΔΗΣΕΙΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα