Μαζεύει η κυβέρνηση τα προνόμια των εμβολιασμένων

Η κυβέρνηση φαίνεται πως κάνει πίσω και δεν θα γίνει πραγματικότητα, τουλάχιστον για την ώρα, το σενάριο των προνομίων των εμβολιασμένων. Μέχρι ν’ ανοίξει η πλατφόρμα εμβολιασμού για όλες τις ηλικιακές ομάδες η συζήτηση σταματά.

Τέλος στη συζήτηση περί προνομίων των εμβολιασμένων έβαλε η Αριστοτελία Πελώνη κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, καθώς ξεκαθάρισε πως η «η συζήτηση για αποκλειστικά προνόμια των εμβολιασμένων δεν έχει νόημα παρά μόνο αν ανοίξουν στον εμβολιασμό όλες οι ηλικιακές ομάδες».

Τα προνόμια των εμβολιασμένων δεν είναι κάτι που

ακούγεται και γράφεται μόνο τις τελευταίες ώρες. Ως σενάριο κυκλοφορεί αρκετό καιρό, απλά τις τελευταίες μέρες μετά και τα όσα είπε την περασμένη Παρασκευή, στην ενημέρωση, η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, η συζήτηση και η παραφιλολογία γύρω από το σενάριο κλιμακώθηκε. Η κα. Παπαευαγέλλου, υπενθυμίζουμε, είπε πως οι εμβολιασμένοι «θα μπορούν να συμμετέχουν σε πολλές δραστηριότητες, είτε αυτό είναι συναυλίες, είτε είναι γυμναστήρια, είτε πολλά πράγματα».

Για την είσοδο στα γυμναστήρια είχε τοποθετηθεί σχετικά και ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος είχε μιλήσει πρόσβαση μόνο των πλήρως εμβολιασμένων.

Μετά τις αντιδράσεις όμως τόσο στα social media, όσο και σε μερίδα του Τύπου η κυβέρνηση φαίνεται ότι κάνω πίσω και για την ώρα σταματά τη συζήτηση μέχρι να έχουν πρόσβαση σε εμβολιασμό όλες οι ηλικιακές ομάδες.

Ακόμα και τότε, όμως, τίθεται σοβαρό θέμα, καθώς κάποιοι που θα έχουν την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca θα πρέπει να περιμένουν δύο μήνες μέχρι να κάνουν τη δεύτερη δόση (Ιούλιος, Αύγουστος), ενώ κάποιοι άλλοι, που ανήκουν σε άλλη ηλικιακή ομάδα, θα έχουν κάνει το μονοδοσικό Johnson &Johnson.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Δευτέρας, αν και είπε ότι δεν έχει ληφθεί ακόμα κάποια κυβερνητική απόφαση, αλλά εκφράζοντας όπως είπε την προσωπική του γνώμη, τόνισε ότι «οι εμβολιασμένοι πρέπει να έχουν προνόμια. Πρέπει να έχουν μεγαλύτερο βαθμό ελευθερίας. Να μην φορούν μάσκα σε εσωτερικούς χώρους. Πρέπει να έχουν προνόμια. Γιατί; Γιατί, πράγματι το αν θα κάνεις το εμβόλιο ή όχι είναι ατομικό σου δικαίωμα. Στην προκειμένη περίπτωση όμως η άσκηση του δικού σου ατομικού δικαιώματος επηρεάζει και την ζωή και των άλλων ανθρώπων. Άρα είναι ατομικό μεν αλλά δεν είναι και ατομικό.Γιατί εσύ πιστεύεις κάθε βλακώδη θεωρία και το πρόβλημα είναι ότι παρασυρόμενος εσύ βλάπτεις και όλους τους άλλους».

ΕΜΒΟΛΙΟΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΑ ΠΕΛΩΝΗΚΟΡΟΝΟΙΟΣΠΑΝΔΗΜΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα