Champions League: Η UEFA αποφασίζει για την μετακίνηση του τελικού από την Κωνσταντινούπολη στο Wembley

Μία σημαντική απόφαση αναμένεται να πάρει η UEFA αναφορικά με την έδρα του τελικού του Champions League, ενώ σημειώνεται ότι οι σκέψεις της είναι να την μετακινήσει από την Κωνσταντινούπολη στο Wembley.

Η UEFA πρόκειται να αποφασίσει μέχρι την Τετάρτη

εάν θα αλλάξει την έδρα του τελικού του Champions League από την Κωνσταντινούπολη στο Wembley λόγω ταξιδιωτικών περιορισμών.

Το διοικητικό όργανο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου θα πραγματοποιήσει συνάντηση με κυβερνητικούς αξιωματούχους του Ηνωμένου Βασιλείου και την Ποδοσφαιρική Ένωση για να συζητήσουν τις επιλογές.

Η Τσέλσι αναμένεται να αντιμετωπίσει την Μάντσεστερ Σίτι στις 29 Μαΐου, με το συγκεκριμένο ζευγάρι να είναι ο τρίτος «αγγλικός εμφύλιος» μετά το Τσέλσι-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 2008 και το Λίβερπουλ-Τότεναμ το 2019.

Η μετακίνηση του τελικού στο Wembley απαιτεί από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να είναι ευέλικτη ώστε να επιτρέψει την είσοδο φιλάθλων στην Αγγλία, λαμβάνοντας υπόψη τους διάφορους ενδιαφερόμενους που θα παρευρεθούν.

Όμως υπάρχει ένα ζήτημα για επίλυση, καθώς στο Wembley έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί ο τελικός των playoff ανόδου από την δεύτερη εθνική κατηγορία στην Premier League, την ίδια ακριβώς ημερομηνία με τον τελικό του Champions League.

Το «Chelsea Supporters Trust» δήλωσε ότι θα συναντηθεί με την UEFA και θα ζητήσει τη μετακίνηση του τελικού στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ οι οπαδοί των «πολιτών» δήλωσαν ότι επιθυμούν να μετακινηθεί το παιχνίδι από την Κωνσταντινούπολη.

Την Παρασκευή, ο γραμματέας μεταφορών Γκραντ Σάπς δήλωσε ότι οι «κόκκινες» χώρες λόγω του Covid-19 δεν πρέπει να έχουν επισκέπτες παρά μόνο στις πιο ακραίες περιστάσεις και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση ήταν ανοιχτή για να φιλοξενήσει το παιχνίδι στο Ηνωμένο Βασίλειο.

 

 

CHAMPIONS LEAGUEUEFAΤΕΛΙΚΟΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα