Κορονοϊός: Μπορεί να σκοτώσει 1,8 εκατομμύρια ανθρώπους

Το Imperial College στη Βρετανία, εκτιμά ότι ο κορονοϊός μπορεί να σκοτώσει 1,8 εκατομμύρια ανθρώπους.

Στην Βρετανία το Imperial College του Λονδίνου, εκτιμά πως ο κορονοϊός μπορεί να σκοτώσει 1,8 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον πλανήτη.

Σύμφωνα με την μελέτη του, η πανδημία έχει την δυνατότητα να σκοτώσει τόσους ανθρώπους, ακόμα και με τηλήψη πολύ αυστηρών μέτρων για την αναχαίτισή της.

Μέχρι στιγμής, η υπόθεση αυτή βασίζεται σε μαθηματικές προσομοιώσεις, βασισμένες σε όσα ήταν γνωστά σε μια δεδομένη χρονική στιγμή για την ασθένεια. Ταυτόχρονα, οι ερευνητές τονίζουν ότι για τον λόγο αυτό δεν αποτελεί «πρόβλεψη».

Επίσης, σε μια προηγούμενη έκθεσή του στα μέσα Μαρτίου το Imperial College, εκτιμούσε ότι η πανδημία θα μπορούσε να στοιχίσει τη ζωή σε 510.000 ανθρώπους στο Ηνωμένο Βασίλειο και να πλήξει το 81% του πληθυσμού του, εφόσον η χώρα δεν λάμβανε κανένα απολύτως μέτρο. Η αναφορά αυτή δέχτηκε πολλές επικρίσεις (κυρίως για τη μεθοδολογία της) από τον επιστημονικό κόσμο, όμως οδήγησε τελικά την κυβέρνηση να αλλάξει τη στρατηγική της απέναντι σε ένα τέτοιο εφιαλτικό σενάριο.

465 νεκροί στην Βρετανία

Μεγαλώνει συνεχώς η μακάβρια λίστα των θυμάτων του κορονοϊού στη Βρετανία που άργησε να λάβει περιοριστικά μέτρα. Άλλοι 28 προστέθηκαν τις τελευταίες ώρες.

Έτσι, ακόμη 28 νεκρούς μετρά η Βρετανία από την επέλαση του νέου κορονοϊού που πλήττει την χώρα ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 465 σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Εθνικό Σύστημα Υγείας της χώρας.

Τεστ από το σπίτι

Χιλιάδες τεστ για κορονοϊό, που θα γίνονται στο σπίτι, θα διατεθούν εντός των επομένων ημερών από την Amazon σε άτομα που βρίσκονται σε καραντίνα και θα πωλούνται σε κεντρικούς δρόμους του Ηνωμένου Βασιλέιου σύμφωνα με τις υγιεονομικές αρχές της Βρετανίας, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η καθηγήτρια Sharon Peacock, διευθύντρια της Εθνικής Υπηρεσίας Λοιμώξεων, δήλωσε στους βουλευτές της επιτροπής επιστήμης και τεχνολογίας ότι η διάθεση θα είναι εφικτή μέχρι την επόμενη εβδομάδα.

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου αγόρασε 3,5 εκατομμύρια τεστ. Μοιάζουν με τεστ εγκυμοσύνης και το μόνο που χρειάζεται είναι μια σταγόνα αίμα από το δάχτυλο. Το αίμα αναλύεται στη συσκευή και μέσα σε 15 λεπτά γίνεται γνωστό το αποτέλεσμα.

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Διαβάστε ακόμη:

13033: Τι πρέπει να γράφει το sms για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Έντυπο δήλωσης μετακίνησης: Πού θα το βρείτε για εκτύπωση

Κορονοϊός: Αυτά είναι όλα τα νέα δεδομένα για τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Σούπερ μάρκετ: Το νέο ωράριο λειτουργίας ως τις 25 Απριλίου

 

Keywords
Τυχαία Θέματα