Θρόμβωση των πνευμονικών αγγείων: Η σπάνια επιπλοκή που οδήγησε στον θάνατο τον 42χρονο καθηγητή

Ο καθηγητής που περιέθαλψε τον 42χρονο καθηγητή στη Κρήτη, εξηγεί πως κατέληξε ένας υγιής άνθρωπος, να χάσει την ζωή του από τον κορονοϊό.

Ο Νικόλαος Τζανάκης είναι καθηγητής πνευμονολογίας στην Κρήτη και στην εκπομπή «Εξελίξεις Live», του τηλεοπτικού σταθμού «ΣΚΑΪ», εξήγησε πως ο 42χρονος έχασε την ζωή του από τον κορονοϊό. Σύμφωνα με τον κ. Τζανάκη ο θάνατος οφείλεται

στην σπάνια επιπλοκή της θρόμβωσης των πνευμονικών αγγείων.

Πιο αναλυτικά είπε πως ήταν από τους πρώτους ανθρώπους που εξέτασαν τον Γερμανό καθηγητή κι αποφάσισαν να σταλεί στα επείγοντα. Επίσης, διαπιστώθηκε ότι ο 42χρονος ήταν μολυσμένος με τον ιό από την πατρίδα του. Ταυτόχρονα, όσο καιρό βρισκόταν στην Κρήτη είχε διδάξει με αποτέλεσμα, να πραγματοποιηθούν έλεγχοι σε όλους τους φοιτητές που είχαν παρευρεθεί στα μαθήματα του, ενώ ιχνυλατήθηκαν οι επαφές του στο νησί. Μέχρι στιγμής ωστόσο, κανένα άτομο δεν έχει αποδειχθεί θετικό στον κορονοϊό.

«Είναι σπάνιο»

Ο Νικόλαος Τζανάκης σε σχετική ερώτηση πως ένας νέος άνθρωπος έχασε την ζωή του από τον ιό, απάντησε ότι είναι σπάνιο. Μάλιστα, πρόσθεσε πως πρέπει να ληφθεί μεν υπόψη αλλά δεν πρέπει να τρομοκρατήσει τους γιατρούς και τους πολίτες, καθώς τα θύματα της νόσου είναι σχετικά μεγάλα σε ηλικία. «Είναι γεγονός όμως ότι πρέπει να μας προβληματίσει. Όπως σημείωσε και ο κ. Τσιόδρας, καμία ηλικιακή ομάδα δεν είναι άτρωτη. Ο άνθρωπος αυτός είχε την ατυχία να υποστεί ένα βαρύ θρομβώδες σύμπτωμα το οποίο ίσως οδήγησε σε μια σπάνια επιπλοκή που είναι αυτή της θρόμβωσης των πνευμονικών αγγείων», καταλήγει στην διάγνωση του.

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Διαβάστε ακόμη:

13033: Τι πρέπει να γράφει το sms για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Έντυπο δήλωσης μετακίνησης: Πού θα το βρείτε για εκτύπωση

Κορονοϊός: Αυτά είναι όλα τα νέα δεδομένα για τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Σούπερ μάρκετ: Το νέο ωράριο λειτουργίας ως τις 25 Απριλίου

Keywords
Τυχαία Θέματα