Κορονοϊός - Αττικόν: Συγκλονιστική αποκάλυψη πριν τη δωρεά οργάνων

Στο νοσοκομείο Αττικόν αποκαλύφθηκε λίγο πριν τη δωρεά οργάνων, ότι ασθενής έπασχε από κορονοϊό.

Στο νοσοκομείο Αττικόν ένας 54χρονος έχασε την ζωή του και ανακαλύφθηκε ότι έπασχε από κορονοϊό, λίγο πριν τη δωρεά οργάνων. Συγκεκριμένα, ο 54χρονος απεβίωσε από εγκεφαλικό, ενώ όσο ήταν στη ζωή βρισκόταν στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου. Εκεί του πραγματοποιήθηκε τεστ

αλλά βγήκε αρνητικό στον ιό. Οι οικείοι του, βλέποντας τη κατάσταση του να επιδεινώνεται πήραν την απόφαση να δωρίσουν τα όργανα του, μετά τον θάνατο του, σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη, σύμφωνα με το κεντρικό ειδήσεων του Alpha.

Παρόλα αυτά, όταν άφησε την τελευταία του πνοή, υποχρεωτικά πραγματοποιήθηκε ξανά τεστ για τον κορονοϊό, ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία για την δωρεά οργάνων. Τότε, το δείγμα που ελήφθη βγήκε θετικό και έτσι διακόπηκε άμεσα η διαδικασία της δωρεάς οργάνων. Μέχρι στιγμής ομως, δεν έχει διευκρινιστεί αν ο θάνατος του 54χρονου οφείλεται στο εγκεφαλικό που υπέστη ή στον ιό.

5824 επαφές κρουσμάτων τέθηκαν σε καραντίνα

Στοιχεία σε ό,τι αφορά την εφαρμογή των μέτρων περιορισμού στην κυκλοφορία παρουσίασε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, παίρνοντας τον λόγο αμέσως μετά τον επικεφαλής λοιμωξιολόγο του ΕΟΔΥ.

Ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι η ελληνική κοινωνία στην πλειονότητά της επιδεικνύει ωριμότητα και ψυχραιμία καθώς και ότι συνολικά 5.824 πολίτες - επαφές κρουσμάτων ή ταξιδιώτες - έχουν τεθεί σε καραντίνα.

Ο ίδιος ανέφερε πως έχουν γίνει 1.116 έλεγχοι και 92 πολίτες βρέθηκαν εκτός σπιτιού, με αποτέλεσμα να τους επιβληθούν πρόστιμα 5.000 ευρώ και να ασκηθούν ποινικές διώξεις.

Αυξάνονται τα κρούσματα

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε ο Σωτήρης Τσιόδρας, το απόγευμα της Πέμπτης, τα νέα κρούσματα είναι 71 με τον συνολικό αριθμό να διαμορφώνεται πλέον σε 892, ενώ 26 είναι συνολικά τα θύματα του ιού, καθώς τέσσερις συμπολίτες μας κατέληξαν σήμερα.

Όπως ανέφερε ο καθηγητής οι διασωληνωμένοι είναι 54 ασθενείς, ενώ 57 νοσηλεύονται σε ΜΕΘ. Οι περισσότεροι εξ αυτών είναι άνδρες, σημείωσε.

Ο ειδικός λοιμωξιολόγος πρόσθεσε πως η μέση ηλικία των ασθενών που έχασαν τη ζωή τους ήταν 73 έτη και ότι όλοι είχαν υποκείμενα νοσήματα και ήταν ηλικιωμένοι, εκτός από έναν. Εξ αυτών, οι 21 ήταν άνδρες και 5 γυναίκες.

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Διαβάστε ακόμη:

13033: Τι πρέπει να γράφει το sms για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Έντυπο δήλωσης μετακίνησης: Πού θα το βρείτε για εκτύπωση

Κορονοϊός: Αυτά είναι όλα τα νέα δεδομένα για τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Σούπερ μάρκετ: Το νέο ωράριο λειτουργίας ως τις 25 Απριλίου

Keywords
Τυχαία Θέματα