Κορονοϊός: Live χάρτης με τα κρούσματα στην Ελλάδα

Ο διαδραστικός χάρτης της iMEdD αποτελεί ένα από τα χρήσιμα ενημερωτικά εργαλεία που έχει στη διάθεση του το κοινό αναφορικά με τη διασπορά του κορονοϊού στην Ελλάδα και τον κόσμο. Δείτε την εξέλιξη της πανδημίας στην live πλατφόρμα.

71 νέα κρούσματα κορονοϊού ανακοινώθηκαν την Πέμπτη στην Ελλάδα,

ανεβάζοντας το σύνολο των κρουσμάτων στα 892.

Αναφερόμενος στα επιδημιολογικά στοιχεία της πανδημίας στη χώρα μας, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας τόνισε στη διάρκεια της αποψινής ενημέρωσης πως καταγράφηκαν τέσσερις νέοι θάνατοι το τελευταίο εικοσιτετράωρο, με αποτέλεσμα ο αριθμός των νεκρών από επιπλοκές του κορονοϊού να ανέρχεται στους 26.

'Οπως σημείωσε δε ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος του ΕΟΔΥ, στις ΜΕΘ νοσηλεύονται συνολικά 57 πολίτες από τους οποίους οι 54 είναι διασωληνωμένοι. Οι ασθενείς που έχουν λάβει ήδη εξιτήριο, τέλος, είναι 42.

Τα παραπάνω στοιχεία επιβεβαιώνει και ο διαδραστικός χάρτης της iMEdD, η εικόνα του οποίου αυτή τη στιγμή (ώρα 21:30) είναι η ακόλουθη:

Οι κόκκινες περιοχές

Το σχετικό γράφημα της πλατφόρμας δείχνει πως τα περισσότερα διεγνωσμένα κρούσματα του Covid-19 στη χώρα μας εξακολουθούν να είναι στην Αθήνα, όπως και στις υπόλοιπες «κόκκινες» περιοχές.

Ειδικότερα, την πρώτη «πεντάδα» με τα περισσότερα κρούσματα στην Ελλάδα αποτελούν οι ακόλουθες γεωγραφικές περιοχές:

Αθηνών 442Ηλείας 43Αν. Αττικής 39Θεσσαλονίκης 38Πειραιώς 31

Απροσδιόριστα γεωγραφικά είναι 173 περιστατικά, κατά τον ίδιο χάρτη.

Επισημαίνεται πως τα πιο πρόσφατα επιδημιολογικά δεδομένα για τη χώρα μας θα γίνουν γνωστά αύριο στις 18:00, στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου στο Υπουργείο Υγείας.

Δείτε ΕΔΩ τον διαδραστικό χάρτηΠάνω από 500.000 τα κρούσματα παγκοσμίως

Συνολικά, και σε παγκόσμια κλίμακα, αυτή την ώρα (08.00 ώρα Ελλάδος) το Johns Hopkins -μία επίσης χρηστική πλατφόρμα η οποία ενσωματώνει δεδομένα από επίσημες πηγές για την πανδημία- καταγράφει:

510.108 επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού,με 22.993 ανθρώπους να έχουν χάσει τη ζωή τουςκαι 120.983 να έχουν διαφύγει του κινδύνου. 

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Διαβάστε ακόμη:

13033: Τι πρέπει να γράφει το sms για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Έντυπο δήλωσης μετακίνησης: Πού θα το βρείτε για εκτύπωση

Κορονοϊός: Αυτά είναι όλα τα νέα δεδομένα για τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Σούπερ μάρκετ: Το νέο ωράριο λειτουργίας ως τις 25 Απριλίου

Keywords
Τυχαία Θέματα