Κορονοϊός: Επιθέσεις σε φαρμακεία καταγγέλλει ο ΦΣΑ

Έκκληση για μάσκες απευθύνουν οι φαρμακοποιοί, οι οποίοι μετρούν ήδη το πρώτο κρούσμα κορονοϊού, σύμφωνα με τον ΦΣΑ. Ο ταμίας του Συλλόγου αναφέρει πως τα μέλη του έγιναν και στόχος κακοποιών.

Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού σε φαρμακοποιό ανακοίνωσε σήμερα ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής (ΦΣΑ) δια στόματος του ταμία του, Ιωάννη Δαγρέ.

Σύμφωνα με τον ίδιο υπάρχουν πληροφορίες και για άλλα ύποπτα κρούσματα του νέου ιού σε φαρμακοποιούς, όμως μόνο μία περίπτωση έχει

επιβεβαιωθεί. Άλλωστε, «είμαστε στην πρώτη γραμμή επικινδυνότητας. Τα περισσότερα νοσοκομεία, πέραν σοβαρών περιστατικών, έχουν κλείσει τις πόρτες τους, όπως και τα ιατρεία. Ο πληθυσμός δεν έχει άλλη πρόσβαση σε υγειονομικό προσωπικό πέρα από φαρμακεία», σημείωσε σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ.

«Η κατάσταση είναι έκρυθμη και επικίνδυνη», πρόσθεσε ο κ. Δαγρές, ενώ ανέφερε πως οι συνάδελφοί του απειλούνται και από άλλους παράγοντες, πέραν του Covid-19. «Είχαμε έξι επιθέσεις κακοποιών την περασμένη Παρασκευή και κάποιες το Σάββατο», τόνισε χαρακτηριστικά ο ίδιος, επισημαίνοντας ότι ως Σύλλογος «είμαστε σε συνεχή επαφή με τα μέλη μας, παρακολουθούμε την κατάσταση, προσπαθούμε για το καλύτερο».

Καταλήγοντας, ο ταμίας του ΦΣΑ τόνισε ότι υπάρχουν ακόμη σοβαρές ελλείψεις σε αντισηπτικά και μάσκες, καθώς η τροφοδοσία συνεχίζεται αλλά είναι κατώτερη της ζήτησης.

«Υπάρχουν επίσης συμπεριφορές αισχροκέρδειας. Ενδεικτικά αναφέρω την περίπτωση ενός ξένου προμηθευτή ο οποίος στο παρελθόν πωλούσε τις μάσκες στα φαρμακεία για 0,30 με 0,50 του ευρώ. Πλέον τις δίνει για 1,50 με 1,70 ευρώ» ανέφερε ο κ. Δαγρές.

Τι αναφέρει ο ΦΣΑ για τις τιμές των αντισηπτικών

Εξάλλου, σε δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής διευκρινίζει στους πολίτες τον τρόπο με τον οποίο διαμορφώνονται οι τιμές των αντισηπτικών.

Συγκεκριμένα αναφέρει τους εξής δύο παράγοντες:

1) Οι τιμές των προϊόντων αντισηψίας και προφύλαξης από τον κορωνοϊό διαμορφώνονται από τους παρασκευαστές, εισαγωγείς και χονδρεμπόριο και ανάλογα με την τιμή που τα προμηθευόμαστε, διαμορφώνεται και η λιανική τιμή αυτών

2) Για όλα αυτά τα προϊόντα υπάρχουν διάφορες κατηγορίες που προέρχονται από προδιαγραφές και συστατικά που τα αποτελούν. Ως εκ τούτου η μεταξύ τους σύγκριση με αποκλειστικό και κύριο στοιχείο την ποσότητά τους δε βγάζει ορθά αποτελέσματα.

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Διαβάστε ακόμη:

13033: Τι πρέπει να γράφει το sms για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Έντυπο δήλωσης μετακίνησης: Πού θα το βρείτε για εκτύπωση

Κορονοϊός: Αυτά είναι όλα τα νέα δεδομένα για τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Σούπερ μάρκετ: Το νέο ωράριο λειτουργίας ως τις 25 Απριλίου

Keywords
Τυχαία Θέματα