Κορονοϊός: Απαγορεύονται οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις άνω των 10 ατόμων

Το έκτακτο μέτρο της απαγόρευσης συναθροίσεων στην Ελλάδα, λόγω του κορονοϊού, στην Ελλάδα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς. Τι σημαίνει.

Την απαγόρευση συναθροίσεων στην Ελλάδα, λόγω κορονοϊού, ανακοίνωσε η κυβέρνηση.  Όπως

είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς, αμέσως μετά τις νέες ανακοινώσεις του Δημήτρη Τσιόδρα, «ο κρατικός μηχανισμός συνεχίζει να λαμβάνει νέα μέτρα για την προστασία των πολιτών». 

Ειδικότερα, από αύριο, Πέμπτη «απαγορεύονται οι δημόσιες ή υπαίθριες συναθροίσεις άνω των 10 ατόμων», είπε ο κ. Χαρδαλιάς και συμπλήρωσε ότι «όπου δεν εφαρμόζεται το έκτακτο μέτρο θα επιβάλλεται πρόστιμο 1.000 ευρώ ανά άτομο». 

Κατά τον κ. Χαρδαλιά πλέον «αποθαρρύνονται αυστηρά οι ψυχαγωγικές συναθροίσεις σε δημόσιο χώρο με την συμμετοχή 10 ή περισσοτέρων ατόμων. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να τηρούνται όλοι οι κανόνες υγιεινής και αποστάσεων μεταξύ των προσώπων. Η μάχη συνεχίζεται», πρόσθεσε και υπογράμμισε «ότι η κυκλοφορία εκτός οικίας πρέπει να περιοριστεί στο ελάχιστο».

Όσον αφορά στις εταιρείες και όλες τις επιχειρήσεις, o κ. Χαρδαλιάς σημείωσε πως οφείλουν να λειτουγούν μέσω τηλε -εργασίας, ενώ όπου από τη φύση της επιχείρησης δεν είναι δυνατή η τηλεργασία, θα πρέπει να λειτουργούν με το απολύτως αναγκαίο προσωπικό εκ περιτροπής, τηρώντας αυστηρά την αναγκαία απόσταση μεταξύ των εργαζομένων.

Αποδεκτές εξαιρέσεις: 

Ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρεθηκε και στις εξαιρέσεις οι οποίες είναι όπως είναι: H μετάβαση στην εργασία, η επίσκεψη στον γιατρό, η μετάβαση σε κατάστημα προμηθειών τροφίμων όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους, η μετάβαση στο ταχυδρομείο για την απολύτως αναγκαία αλληλογραφία. Παράλληλα, η μετάβαση στην τράπεζα, η μετάβαση σε πρατήριο καυσίμων, η κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που αποδεδειγμένα βρίσκονται σε ανάγκη, η σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ατομικά ή ανά δυο άτομα τηρώντας απαρέγκλιτα την απόσταση του ενάμισι μέτρου και την κίνηση με κατοικίδιο ζώο. 

Διαβάστε ακόμη:

Κορονοϊός: Αυτά είναι τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Κορονοϊός: Πώς ψωνίζουμε στα super market 

Κορονοϊός: Τι πρέπει να ξέρετε για τα χαρτονομίσματα

Κορονοϊός: Κινητό και καθαρισμός, πόσες ώρες ζει ο ιός

Κορονοϊός: Ο πρώτος live χάρτης με τα κρούσματα στην Ελλάδα

   
Keywords
Τυχαία Θέματα
Κορονοϊός, Ανακοινώθηκε, Ελλάδα,koronoios, anakoinothike, ellada