Κορονοϊός στην Ιταλία: «Μείνετε σπίτι - Σε λίγο δεν θα μπορούμε να βοηθήσουμε»

Ο περιφερειάρχης της Λομβαρδίας, στην Ιταλία, απευθύνει δραματική έκκληση στους κατοίκους και ζητά να μείνουν σπίτι τους, εξαιτίας του κορονοϊού.

Ο Ατίλιο Φοντάνα, περιφερειάρχης της Λομβαρδίας στην Ιταλία, απευθύνει νέα έκκληση στους κατοίκους της περιοχής, ώστε να μείνουν στο σπίτι, καθώς σε λίγο καιρό με τα ανοδικά κρούσματα του κορονοϊού, δεν θα υπάρχει καθολική βοήθεια. Ο περιφερειάρχης τονίζει «Μείνετε σπίτι, σε λίγο δεν θα μπορούμε να βοηθήσουμε όσους νοσούν. Δυστυχώς τα νούμερα

των νέων κρουσμάτων συνεχίζουν να είναι πολύ υψηλά» και προσθέτει «Το λέω ευγενικά αλλά σε λίγο, αν δεν καταλάβετε, ίσως θα πρέπει να αλλάξουμε τόνο και να γίνουμε πιο επιθετικοί, θα ζητήσουμε από την κυβέρνηση ισχυρές μεθόδους».

Μάλιστα, εξήγησε το σκεπτικό του και είπε ότι «δεν είναι μια άσκοπη θυσία, αλλά με στόχο να σωθούν ανθρώπινες ζωές».

Επίσης, σύμφωνα με τα στοιχεία των ιταλικών εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, χθες το 40% των κατοίκων της Λομβαρδίας μετακινήθηκε σε ακτίνα μεγαλύτερη των τριακοσίων μέτρων, ένα ποσοστό που οι ειδικοί θεωρούν πολύ υψηλό. Ακόμη, από τις 20 Φεβρουαρίου μέχρι σήμερα, οι μετακινήσεις των κατοίκων της Λομβαρδίας μειώθηκαν συνολικά κατά 60%.

Κρούσματα

Tα συνολικά κρούσματα του κορονοϊού στην Ιταλία είναι 31.506, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό για τον Covid-19 από τη γειτονική μας χώρα. Συνεπώς, οι νεκροί έφτασαν τους 2.503 και 2.941 άνθρωποι έχουν ιαθεί.

Αναλυτικότερα, στην Λομβαρδία τα συνολικά περιστατικά είναι 16.220 και οι νεκροί 1.640. Στην Εμίλια Ρομάνια τα κρούσματα είναι 3.931 με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 393. Στην περιφέρεια Βένετο, οι θετικοί στον ιό είναι 2.704, με 80 νεκρούς.

Το μήνυμα Κόντε στους Ιταλούς

Με μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε επιδιώκει να εμψυχώσει τους Ιταλούς και υπογράμμισε πως «πριν από 159 χρόνια η Ιταλία ενώθηκε. Από τότε η χώρα μας αντιμετώπισε χίλιες δυσκολίες. Δυο παγκόσμιους πολέμους, τον φασισμό. Αλλά οι Ιταλοί, με υπερηφάνεια και αποφασιστικότητα, κατάφεραν πάντα να ξανασηκωθούν και να ξεκινήσουν μια νέα πορεία. Σήμερα αντιμετωπίζουμε μια νέα, ιδιαίτερα δύσκολη δοκιμασία. Πολλοί Ιταλοί τις ώρες αυτές θρηνούν τον χαμό αγαπημένων τους προσώπων, αγωνιούν για την εισαγωγή συγγενών τους στο νοσοκομείο, υποφέρουν διότι είναι μακριά από την οικογένειά τους, για την εμπορική τους δραστηριότητα που είναι κλειστή και για το μέλλον, το οποίο είναι αβέβαιο».

Διαβάστε ακόμη:

Κορονοϊός: Αυτά είναι τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Κορονοϊός: Πώς ψωνίζουμε στα super market

Κορονοϊός: Τι πρέπει να ξέρετε για τα χαρτονομίσματα

Κορονοϊός: Κινητό και καθαρισμός, πόσες ώρες ζει ο ιός

Κορονοϊός: Ο πρώτος live χάρτης με τα κρούσματα στην Ελλάδα

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα