Κορονοϊός στην Ιταλία: Η Μπρέσια το νέο επίκεντρο της πανδημίας

Στην Ιταλία το καινούργιο νέο επίκεντρο της επιδημίας του κορονοϊού είναι η πόλη της Μπρέσια.

Η πόλη της Μπρέσια βρίσκεται στην περιοχή της Λομβαρδίας και είναι το επίκεντρο της επιδημίας του κορονοϊού στην Ιταλία. Μέσα σε ένα 24ωρο σημείωσε χθες 382 κρούσματα σε σύνολο 3.300, καταγράφοντας την μεγαλύτερη αύξηση στη χώρα.

Οταν πρέπει να επιλέγεις ανάμεσα στους ασθενείς... Στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας της Μπρέσια, στην βόρεια Ιταλία, που πλήττεται σκληρά από την πανδημία του κορονοϊού,

το ιατρικό προσωπικό κάνει ό,τι μπορεί απέναντι στον κατακλυσμό των ασθενών.

Ο διευθυντής του νοσοκομείου Poliambulanza στη Μπρέσια, Αλεσάντρο Τριμπόλντι, εξηγεί πως «Το νοσοκομείο μας νοσηλεύει αυτήν την στιγμή 300 ασθενείς προσβεβλημένους από τον κορονοϊό, 51 από αυτούς βρίσκονται στην Εντατική», την ώρα που εξαντλημένοι γιατροί γύρω του εξετάζουν ασθενείς. Οι νοσηλευτές καλυμμένοι από την κορυφή μέχρι τα νύχια με προστατευτικές στολές, σπρώχνουν σιωπηλά στους διαδρόμους φορεία και δεν φαίνεται παρά ο λαιμός και τα αυτιά τους.

Επιπλέον, ο διευθυντής της Εντατικής, Τζουζέπε Ναταλίνι, τονίζει ότι «Υπάρχουν άνθρωποι που έρχονται κατευθείαν από τα σπίτια τους στα Επείγοντα και βρίσκονται ήδη σε σοβαρή κατάσταση» και προσθέτει «Δεν καταφέρνουν να αναπνεύσουν, έχουν κομμένη ανάσα και καθόλου οξυγόνο στο αίμα, γι' αυτό χρειάζονται ταχεία φροντίδα».

Αξιολόγηση πιθανοτήτων

Στην Ιταλία, ο κορονοϊός χτύπησε πρώτα την Λομβαρδία, όπου σήμερα υπάρχουν καταγεγραμμένα 16.000 κρούσματα, ενώ οι θάνατοι ανέρχονται σε 1.640. Παρότι, η γειτονική πόλη Μπέργκαμο έχει μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων, ο κορονοϊός προς το παρόν, μεταδίδεται ταχύτερα στην Μπρέσια. Επομένως, η πόλη βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού και όλοι σκανάρονται με την άφιξή τους στα νοσοκομεία, ενώ στρωμένα κρεβάτια πλημμυρίζουν τους διαδρόμους, για να υποδεχθούν το νέο κύμα ασθενών.

Ακόμη, ο διευθυντής του τμήματος Γενικής Ιατρικής, Τόνι Σαμπατίνι, λέει ότι «οι ηλικιωμένοι και όσοι πάσχουν από υποκείμενες νόσους είναι στην σοβαρότερη κατάσταση» και τονίζει πως «Είναι οι ασθενείς που δεν τα καταφέρνουν».

Επίσης, ένας γιατρός από το νοσοκομείο Poliambulanza περιγράφει την τραγική κατάσταση που επικρατεί. «Ορισμένες φορές πρέπει να αξιολογηθούν οι πιθανότητες επιτυχίας δεδομένης της κατάστασης του ασθενούς. Προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο για όλους, κάνοντας παράλληλα λίγο περισσότερο για όσους έχουν περισσότερες πιθανότητες να τα καταφέρουν» εξηγεί.

Ταυτόχρονα, ένα κοντινό γηροκομείο, στο Κιντσάνο, ανακοίνωσε σήμερα ότι 18 από τους φιλοξενούμενούς του, έχουν πεθάνει από την έναρξη της επιδημίας, με τους πέντε τις τελευταίες 24 ώρες.

Διαβάστε ακόμη:

Κορονοϊός: Αυτά είναι τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Κορονοϊός: Πώς ψωνίζουμε στα super market

Κορονοϊός: Τι πρέπει να ξέρετε για τα χαρτονομίσματα

Κορονοϊός: Κινητό και καθαρισμός, πόσες ώρες ζει ο ιός

Κορονοϊός: Ο πρώτος live χάρτης με τα κρούσματα στην Ελλάδα

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κορονοϊός, Ιταλία, Μπρέσια,koronoios, italia, bresia