Κορονοϊός - Κεραμέως: Δεν χάνεται το εξάμηνο στα πανεπιστήμια

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως διεμήνυσε ότι δεν θα χαθεί το εξάμηνο στα πανεπιστήμια, εξαιτίας του κορονοϊού.

Η Νίκη Κεραμέως, υπουργός Παιδείας, είπε ότι δεν πρόκειται να χαθεί το εξάμηνο στα πανεπιστήμια, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. Επιπλέον, τόνισε πως λαμβάνονται όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε να συνεχιστεί κανονικά το ακαδημαϊκό εξάμηνο μέσω εξ αποστάσεως διδασκαλίας.

Ο υφυπουργός Βασίλης Διγαλάκης, απευθυνόμενη στη Σύνοδο των Πρυτάνεων, τόνισε ότι «Διαβεβαιώνουμε κάθε ενδιαφερόμενο ότι δεν θα χαθεί το εαρινό εξάμηνο. Μπορεί να καλυφθεί η ύλη στα ΑΕΙ

μέσω της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Η ακαδημαϊκή κοινότητα μπορεί να βγει μπροστά σε αυτή τη μεγάλη κρίση».

Ακόμη, ο υφυποργός Βασίλης Διγαλάκης συμπλήρωσε από την πλευρά του πως «Τα πανεπιστήμιά μας, το διδακτικό προσωπικό, οι φοιτητές μας, ανταποκρίνονται στη μεγάλη αυτή πρόκληση δείχνοντας την ωριμότητά τους» και πρόσθεσε ότι «Η εκπαιδευτική διαδικασία θα συνεχιστεί από απόσταση για όσο διάστημα χρειαστεί, ώστε να μην χαθεί το εξάμηνο για κανένα φοιτητή».

Επίσης, στην μέσω τηλεδιάσκεψης, στη σημερινή Σύνοδο των Πρυτάνεων, η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ενημέρωσε για τα μέχρι τώρα ληφθέντα μέτρα. Ταυτόχρονα, ο υφυπουργός Βασίλης Διγαλάκης, ενημέρωσε τη Σύνοδο για πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί σχετικά με θέματα μεταφοράς τεχνολογίας, σε συνεργασία με το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ενώ αναφέρθηκε στο θέμα των Ελλήνων φοιτητών που βρίσκονται με προγράμματα κινητικότητας στο εξωτερικό.

Παράλληλα, συζητήθηακν οι σχεδιαζόμενες νομοθετικές αλλαγές για την ανάδειξη των πρυτανικών αρχών, η απελευθέρωση των ξενόγλωσσων προπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών και η θεσμοθέτηση κοινών (joint) ή διπλών (double) Προγραμμάτων Σπουδών. Οι αλλαγές στο πλαίσιο των μετεγγραφών, καθώς και η παροχή διευκολύνσεων (πχ σε θέματα visa) στους ξένους φοιτητές που θα θελήσουν να σπουδάσουν στη χώρα μας.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως ανέφερε, ότι θα αλλάξει το χρονοδιάγραμμα των πρωτοβουλιών του υπουργείου αναφορικά με την εξωστρέφεια των ΑΕΙ και ότι θα επαναπρογραμματιστεί η έλευση εκπροσώπων από πανεπιστήμια των ΗΠΑ, μετά τα μέτρα που ελήφθησαν παγκοσμίως για την πρόληψη της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Επιπλέον, στη Σύνοδο των Πρυτάνεων συμμετείχαν μέσω τηλεδιάσκεψης εκτός της υπουργού Παιδείας και του αρμόδιου υφυπουργού, Βασίλη Διγαλάκη, ο γενικός γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης, Απόστολος Δημητρόπουλος και ο πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης, Περικλής Μήτκας.

Διαβάστε ακόμη:

Κορονοϊός: Αυτά είναι τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Κορονοϊός: Πώς ψωνίζουμε στα super market

Κορονοϊός: Τι πρέπει να ξέρετε για τα χαρτονομίσματα

Κορονοϊός: Κινητό και καθαρισμός, πόσες ώρες ζει ο ιός

Κορονοϊός: Ο πρώτος live χάρτης με τα κρούσματα στην Ελλάδα

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα