Κορονοϊός: 31 νέα κρούσματα στην Ελλάδα, 418 στο σύνολο

Τον απολογισμό του τελευταίου 24ωρου έκανε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας. Όπως ανακοινώθηκε τα διαγνωσμένα κρούσματα του COVID-19 στη χώρα μας ανέρχονται σε 418. Ανακοίνωση νέων μέτρων για απαγόρευση συναθροίσεων άνω των δέκα ατόμων.

31 νέα κρούσματα κορονοϊού επιβεβαιώθηκαν στην Ελλάδα το απόγευμα της Τετάρτης, με τον συνολικό αριθμό να διαμορφώνεται πλέον σε 418.

Τα 64 από αυτά

είναι απροσδιόριστης πηγής μετάδοσης, δηλαδή δεν γνωρίζουμε πώς ακριβώς κόλλησαν τον ιό, ενώ οι διασωληνωμένοι ασθενείς ανέρχονται πλέον στους 13, σύμφωνα με τον καθηγητή λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα.

Στο σύνολο τους οι νοσηλευόμενοι ασθενείς με Covid-19 είναι 79, με μέσο όρο ηλικίας τα 70 έτη. Οι νοσηλευόμενοι ασθενείς λαμβάνουν ειδική αντιϊκή θεραπεία, ενώ 14 άτομα έχουν ήδη λάβει εξιτήριο, γνωστοποιήθηκε επίσης από τον εκπρόσωπο τύπου του υπουργείου Υγείας για τον νέο ιό.

Η πλειοψηφία των διαγνωσμένων κρουσμάτων εντοπίζεται στην Αθήνα, όπως επισημάνθηκε εκ νέου. Πάντως «περιμένουμε περισσότερα κρούσματα. Σταδιακά δεν θα ανακοινώνουμε ένα ένα τα κρούσματα αλλά θα ανακοινώνουμε μόνο τα σοβαρά», τόνισε ο καθηγητής. Μέχρι σήμερα έχουν ελεγχθεί περισσότερα από 6.000 δείγματα, όπως αναφέρθηκε.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Τσιόδρας επανέλαβε τις συστάσεις και τις οδηγίες προς τον γενικό πληθυσμό, ενώ διευκρίνισε ότι ενδεχόμενος αρνητικός έλεγχος, δεν αποκλείει την πιθανότητα ο ασθενής να βρίσκεται στην περίοδο επώασης του κορονοϊού. Επεσήμανε δε, ότι όλοι πρέπει να συμπεριφερόμαστε «σαν να είμαστε φορείς του ιού» και ότι οι σχετικές οδηγίες πρέπει να τηρούνται «με θρησκευτική ευλάβεια».

Εξάλλου, ο κ. Τσιόδρας τόνισε στη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων πως δεν πρέπει να δημιουργείται φόβος ότι «θα γίνουμε Ιταλία».

Οι νεκροί από τον Covid-19 στη χώρα μας παραμένουν πέντε.

Υπενθυμίζεται πως μέχρι χθες, Τρίτη, είχαν αναφερθεί 387 κρούσματα συνολικά με 11 άτομα να νοσηλεύονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). 

Υπολογισμοί για έως και 3.000 κρούσματα στη χώρα

Αξίζει να σημειωθεί πως με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα σήμερα, τους θανάτους και τις νοσηλείες, τα μαθηματικά μοντέλα που επεξεργάστηκε ειδική ομάδα του υπουργείου Υγείας δείχνουν ότι σήμερα τα πραγματικά περιστατικά στη χώρα μας είναι 2.000 - 3000.

Σημειώνεται πως οι υπολογισμοί των κρουσμάτων στον γενικό πληθυσμό γίνονται κατά προσέγγιση.

Απαγορεύονται οι συναθροίσεις άνω των δέκα ατόμων

Σε νέα πιο αυστηρά μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού προχωρά η κυβέρνηση, όπως ανακοινώθηκε στην ίδια συνέντευξη Τύπου, το απόγευμα της Τετάρτης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, απαγορεύονται οι συναθροίσεις άνω των δέκα ατόμων.

Μαλιστα, θα επιβάλλεται και πρόστιμο 1.000 ευρώ ανά άτομο που θα παραβιάζει τον παραπάνω κανόνα.

Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας είχε προαναγγείλει το μέτρο αυτό, αναφέροντας πως τις επόμενες ώρες θα ανακοινωθεί η απαγόρευση των συναθροίσεων πάνω από έναν συγκεκριμένο αριθμό ατόμων.

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Διαβάστε ακόμη:

Κορονοϊός: Αυτά είναι τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Κορονοϊός: Πώς ψωνίζουμε στα super market 

Κορονοϊός: Τι πρέπει να ξέρετε για τα χαρτονομίσματα

Κορονοϊός: Κινητό και καθαρισμός, πόσες ώρες ζει ο ιός

Κορονοϊός: Ο πρώτος live χάρτης με τα κρούσματα στην Ελλάδα

Keywords
Τυχαία Θέματα