Κορονοϊός - ΠΟΥ: «Ενθαρρυντικές ενδείξεις» της πορείας του στην Ευρώπη

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας βλέπει «ενθαρρυντικές ενδείξεις» επιβράδυνσης της εξάπλωσης του κορονοϊού στην Ευρώπη.

Η Ευρώπη είναι το επίκεντρο της πανδημίας του κορονοϊού, αλλά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας βλέπει «ενθαρρυντικές ενδείξεις» στην πορεία του. Μάλιστα, ο διευθυντής του ΠΟΥ για την Ευρώπη, Χανς Κλούγκε, δήλωσε πως «αν και η κατάσταση παραμένει πολύ ανησυχητική, αρχίζουμε να βλέπουμε ενθαρρυντικές ενδείξεις».

Παρόλα αυτά, η κατάσταση στην γηραιά ήπειρο είναι δύσκολη, καθώς τα κρούσματα αυξάνονται διαρκώς.

Σήμερα, μόνο στην Ισπανία οι νεκροί ξεπέρασαν τους 4.000, ενώ τα τα νοσοκομεία του Λονδίνου αντιμετωπίζουν ένα ατελείωτο τσουνάμι σοβαρών κρουσμάτων του ιού. Ταυτόχρονα, στην Ιταλία η αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων μοιάζει να επιβραδύνεται, αλλά ο Χανς Κλούγκε είπε οτι «είναι ακόμη πολύ νωρίς για να πούμε ότι η πανδημία έχει φθάσει στην κορύφωσή της στην χώρα αυτή».

Οι ηγεσίες των κρατών της ΕΕ λοιπόν, προχωρούν στην εφαρμογή αυστηρών μέτρων, προκειμένου να επιβραδύνουν την εξάπλωση. Επιπλέον, οι επικεφαλείς των G20, σήμερα θα έχουν τηλεδιάσκεψη κορυφής σε μία προσπάθεια συντονισμένης αντιμετώπισης της πανδημίας. Εξάλλου, ο ίδιος ο ΟΗΕ προειδοποιεί ότι απειλεί ολόκληρη την ανθρωπότητα, παρά την λήψη μέτρων καραντίνας που αφορούν τρία δισεκατομμύρια ανθρώπους.

Τηλεδιάσκεψη των ηγετών της Ευρώπης

Σε τηλεδιάσκεψη με τους αρχηγούς των κρατών και των κυβερνήσεων των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συμμετάσχει στις 17:00 το απόγευμα της Πέμπτης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Το κύριο αντικείμενο της τηλεδιάσκεψης θα είναι οι εξελίξεις με τον κορονοϊό και η αντιμετώπισή του.

Σημειώνεται ότι ο κ. Μητσοτάκης συνυπογράφει με άλλους Ευρωπαίους ηγέτες επιστολή προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel με την οποία ζητούν έκτακτα μέτρα για τον περιορισμό του κορονοϊού και για να αμβλυνθούν οι αρνητικές επιπτώσεις στις ευρωπαϊκές οικονομίες.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες τονίζουν ότι είναι ανάγκη να ευθυγραμμιστούν οι πρακτικές εναντίον της πανδημίας και μεταξύ άλλων καλούν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να καταλήξει σε σαφείς, συμφωνημένες κατευθυντήριες γραμμές, σε μια κοινή βάση για τη συλλογή και την ανταλλαγή ιατρικών και επιδημιολογικών πληροφοριών. Επίσης σε μια ενιαία στρατηγική που θα αντιμετωπίζει στο άμεσο μέλλον την κλιμακωτή εξέλιξη της επιδημίας.

Διαβάστε ακόμη:

Κορονοϊός: Αυτά είναι τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Κορονοϊός: Πώς ψωνίζουμε στα super market

Κορονοϊός: Τι πρέπει να ξέρετε για τα χαρτονομίσματα

Κορονοϊός: Κινητό και καθαρισμός, πόσες ώρες ζει ο ιός

Κορονοϊός: Ο πρώτος live χάρτης με τα κρούσματα στην Ελλάδα

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

 

Keywords
Τυχαία Θέματα