Κορονοϊός: Στην Ελλάδα 5 τόνοι χλωροκίνης από την Ινδία

Με ειδική πτήση από την Ινδία, έφτασαν στην Ελλάδα 5 τόνοι χλωροκίνης από την Ινδία. Η χλωροκίνη θα χρησιμοποιηθεί κατά του κορονοϊού.

 

 Στην Ελλάδα έφτασαν 5 τόνοι χλωροκίνης από την Ινδία, για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Για την συγκεκριμένη παραγγελία είχε αναφερθεί προ ημερών ο Σωτήρης Τσιόδρας σημειώνοντας ότι «έχουμε κάνει παραγγελία και έχουμε εξασφαλίσει στοκ από το φάρμακο, ώστε να είναι διαθέσιμο στην περίπτωση που το χρειαστούμε».

Σημειώνεται

ότι η χλωροκίνη δοκιμάζεται ευρέως και έχουν φανεί κάποια θετικά αποτελέσματα. Πρόσφατα, ο καθηγητής Ιατρικής και Διευθυντής του Μεσογειακού Ινστιτούτου Μολυσματικών Ασθενειών της Μασσαλίας, Ντιντιέ Ραούλτ, ανακάλυψε πως η ουσία υδρο-ξυχλω-ροκίνη που είχε αντιμετωπίσει πριν από 7 δεκαετίες την ελονοσία, βελτιώνει πολύ την εξέλιξη της ασθένειας στους ανθρώπους, ενώ η ανταποκρίτρια Μαρία Δεναξά έγραψε στο twitter ότι «ασθενείς στους οποίους χορηγήθηκαν 600mg ημερησίως χλωροκίνης θεραπεύτηκαν σε 6 μέρες και δεν ήταν πια φορείς του ιού.

Η κλινική δοκιμή έγινε σε νοσοκομείο της Μασσαλίας όπου τώρα νοσηλεύεται βουλευτίνα του Μακρόν στην οποία χορηγείται η πειραματική θεραπεία».

Στις κλινικές δοκιμές συμμετείχαν 24 άτομα και στους ασθενείς χορηγήθηκε μικρή δόση χλωροκίνης 600 milligram ημερησίως επί μια εβδομάδα και τα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά. Πλέον, οι επιστήμονες επιδιώκουν να εφαρμόσουν το πρωτόκολλο σε περισσότερους ασθενείς με κορονοϊό.

Keywords
Τυχαία Θέματα