Επίδομα 800 ευρώ: Τι δίνουν οι άλλες χώρες της Ευρώπης

Το επίδομα των 800 ευρώ για τους μισθούς των εργαζομένων που πλήττονται από τον κορονοϊό είναι στο επίκεντρο. Δείτε τι δίνουν οι άλλες χώρες της Ευρώπης στους εργαζόμενους.

Επίδομα 800 ευρώ για ενάμιση μήνα δίνει η ελληνική κυβέρνηση με τα μέτρα στήριξης για τον κορονοϊό.

Τα χρήματα θα πάρουν οι εργαζόμενοι, των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τίθενται σε αναστολή.

Οι εργαζόμενοι αναμένουν το άνοιγμα της δεύτερης

πλατφόρμας από την 1η Απριλίου.

Το επίδομα στη Γαλλία είναι για 2 μήνες στο 100% του μισθού. Στην Πορτογαλία φτάνει στο 75% του μισθού και στη Σουηδία στο 95%.

Στη Δανία το κράτος καταβάλλει το 75% του μισθολογικού κόστους (μέχρι τα 2.300 ευρώ περίπου), με την προϋπόθεση οι επιχειρήσεις να συμπληρώσουν το υπόλοιπο 25%.

Ανάλογα μέτρα συγκράτησης των μισθών λαμβάνει και η κυβέρνηση της Ιρλανδίας, καλύπτοντας το 70% του μισθολογικού κόστους, για ποσό έως 3.200 ευρώ και για 3 μήνες.

Στη Γερμανία θα επιδοτηθεί έως το 67% του καθαρού μισθού των μεγάλων επιχειρήσεων που έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους ή έχουν θέσει το προσωπικό τους σε καθεστώς μερικής απασχόλησης, ενώ το μεγαλύτερο συνδικάτο της χώρας, η IGMetall, εξασφάλισε κάλυψη του 80% του μισθού (60% από το κράτος και 20% από τους εργοδότες).

Στην Ολλανδία γίνεται κάλυψη έως 90% της μισθολογικής δαπάνης για κάθε τύπο απασχόλησης μέσα από το σχήμα Επείγουσας Στήριξης για την Απασχόληση, ενώ στο Ηνωμένο Βασίλειο καλύπτεται το 80% του μισθού.

Keywords
Τυχαία Θέματα