Μειωμένα δρομολόγια αλλά κανονικά στις ώρες αιχμής τα ΜΜΜ

Ο κ. Καραμανλής δήλωσε πως, από την έναρξη της βάρδιας έως τις 10 το πρωί -που είναι η ώρα αιχμής- και από τις 3 το μεσημέρι έως τις 8 το βράδυ, τα ΜΜΜ λειτουργούν κανονικά, πάρα τα μειωμένα δρομολόγια λόγω κορονοϊού 

Τα δεδομένα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ), όπως και σε πολλούς άλλους τομείς στη χώρα μας, έχουν αλλάξει

λόγω κορονοϊού.

Έτσι, τα δρομολόγια έχουν μειωθεί, ωστόσο, ο Κώστας Καραμανλής τόνισε στο Kontra ότι τα ΜΜΜ λειτουργούν κανονικά στις ώρες αιχμής.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών είπε, λοιπόν, ότι η κίνηση έχει μειωθεί, ειδικά στα λεωφορεία και στο τραμ, κάτω από το 50%. Εξήγησε επομένως ότι, από την έναρξη της βάρδιας έως τις 10 το πρωί -που είναι η ώρα αιχμής- και από τις 3 το μεσημέρι έως τις 8 το βράδυ, τα ΜΜΜ λειτουργούν κανονικά, προκειμένου να εξυπηρετηθούν εκείνοι που πρέπει να πάνε στις δουλειές τους. Εκ των πραγμάτων, τα δρομολόγια μειώνονται στις υπόλοιπες ώρες της ημέρας.

«Αυτή τη στιγμή δεν έχει παρουσιαστεί το παραμικρό πρόβλημα, διότι -για να το πούμε απλά- τα λεωφορεία και τα τραμ πηγαινοέρχονται άδεια. Αλλά, σε καμία περίπτωση, δεν θα σταματήσουν τα ΜΜΜ. Δε μπορεί σε μία πόλη σαν την Αθήνα, ακόμα και σε μία πόλη σε καραντίνα, να σταματήσουν να υπάρχουν κάποια ελάχιστα δρομολόγια ασφαλείας, που πρέπει να πραγματοποιήσουν τα λεωφορεία. Εμείς έχουμε καταρτίσει ένα πρόγραμμα με τον ΟΑΣΑ και πρέπει να καταλάβει ο κόσμος ότι δεν πρέπει να συνωστίζεται μέσα στα λεωφορεία, κάτι που ως φαινόμενο δεν έχει παρατηρηθεί αυτή τη στιγμή, ούτε στο Μετρό. Υπάρχει μία οδηγία από τον ΕΟΔΥ, τα λεωφορεία να είναι στο μισό της διαθεσιμότητας που έχουν, να τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας και μέχρι στιγμής όλα λειτουργούν καλώς», είπε ακόμη ο κ. Καραμανλής.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών σημείωσε ότι στο Μετρό, οι χρονοαποστάσεις παραμένουν στα 4-5 λεπτά, ενώ στα λεωφορεία, εκ των πραγμάτων, έχουν μειωθεί κάποια δρομολόγια στις ώρες που δεν είναι αιχμής. «Αυτά τα ζητήματα τα εξετάζουμε καθημερινά και πάντα με τη συνεργασία του ΟΑΣΑ, κάνουμε τα πάντα ώστε να μη δημιουργούνται προβλήματα στη μετακίνηση των πολιτών», τόνισε.

Ο υπουργός διευκρίνισε επίσης ότι και στα ταξί που εξακολουθούν να κυκλοφορούν, ισχύει ο περιορισμός των δύο ατόμων ανά όχημα, πλην ορισμένων περιπτώσεων ανάγκης και πάντα με τη λήψη των μέτρων ασφαλείας και υγιεινής.

«Έχουμε περιπτώσεις καρκινοπαθών που πρέπει να πάνε για εξετάσεις. Έχουμε περιπτώσεις ανθρώπων που κάνουν αιμοκάθαρση και πρέπει να συνοδεύονται ή ηλικιωμένοι που πρέπει να πάνε σε ένα επείγον ιατρικό ραντεβού και επίσης πρέπει να συνοδεύονται».

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Κορονοϊός: Αυτά είναι τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Πώς ψωνίζουμε στα super market

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Κορονοϊός: Τι πρέπει να ξέρετε για τα χαρτονομίσματα

Κορονοϊός: Κινητό και καθαρισμός, πόσες ώρες ζει ο ιός

Κορονοϊός: Ο πρώτος live χάρτης με τα κρούσματα στην Ελλάδα

Keywords
Τυχαία Θέματα