Έντονη αντίδραση της ΝΔ για τη δήλωση της Χρηστίδου για Marfin

«Απαράδεκτη» η αναφορά της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ραλλίας Χρηστίδου, ότι οι «τραπεζίτες φίλοι της ΝΔ, ευθύνονται για τους νεκρούς της Marfin», σύμφωνα με την Πειραιώς.

Την έντονη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσε η χθεσινή αναφορά στους νεκρούς της Marfin από τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

Ραλλία Χρηστίδου.

Μιλώντας στη Βουλή για το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις, το οποίο υπερψηφίστηκε τελικά την Πέμπτη, η ίδια ανέφερε πως το σ/ν «αποδεικνύει ότι τα λόγια της ΝΔ, ως αντιπολίτευση, για τους μπαχαλάκηδες ήταν καθαρά προσχηματικά. Πραγματικός στόχος είναι οι διαδηλωτές και σταματήστε, πια, να εκμεταλλεύεστε τους νεκρούς της Marfin. Οι τραπεζίτες, οι φίλοι σας, ευθύνονται και οι αντικοινωνικές και οι αντιλαϊκές και ανεύθυνες πολιτικές που οδήγησαν τη χώρα σε χρεοκοπία από το 2009. Αυτοί ευθύνονται. Αυτοί ευθύνονται για τους νεκρούς της Marfin. Και εμείς δεν ξεχνάμε ούτε τους νεκρούς της Marfin, στο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν ξεχνάμε και τους χιλιάδες ανθρώπους που αυτοκτόνησαν από τις ανεύθυνες πολιτικές σας εκείνο το διάστημα».

Η Εκπρόσωπος Τύπου του κυβερνώντος κόμματος, κ.Έλενα Σώκου, τόνισε σήμερα πως η εν λόγω δήλωση «αποτελεί πρόκληση για κάθε δημοκρατικό πολίτη», καθώς η κ. Χρηστίδου «με την απαράδεκτη τοποθέτησή της αθωώνει εκείνους που στη Marfin δολοφόνησαν εν ψυχρώ τρεις νέους ανθρώπους. Ο ΣΥΡΙΖΑ δυσκολεύθηκε πολύ να μιλήσει για τη δολοφονία και ο κ. Τσίπρας προτίμησε να μη μετέχει στην εκδήλωση στη μνήμη των θυμάτων και να πάει μόνος του άλλη ώρα. Η κυρία Χρηστίδου με την στάση της δείχνει πόσο δύσκολο είναι για κάποιους να διαχωρίσουν τη θέση τους από δράση και συμπεριφορές που δεν έχουν καμία σχέση με τη Δημοκρατία».

Keywords
Τυχαία Θέματα