Επιστρεπτέα προκαταβολή 2: Πότε γίνεται η πληρωμή - Μέχρι πότε οι αιτήσεις

Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε για την επιστρεπτέα προκαταβολή 2, μέχρι πότε μπορούν οι δικαιούχοι να υποβάλλουν τις αντίστοιχες αιτήσεις.

Η επιστρεπτέα προκαταβολή 2 πιστώνεται την Παρασκευή (10/7) σε 17.097 τραπεζικούς λογαριασμούς δικαιούχων, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών και πρόκειται για ποσό των 135,4 εκατ. ευρώ.

Έτσι σύμφωνα με το υπουργείο, ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων που έχουν λάβει την επιστρεπτέα προκαταβολή ΙΙ μέχρι σήμερα ανέρχεται σε 40.297, στους οποίους έχει καταβληθεί άμεση χρηματοδοτική

ενίσχυση συνολικού ύψους 312,4 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για την επιστρεπτέα προκαταβολή 2 έως την Τετάρτη 15 Ιουλίου.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι έχει υπάρξει πρόβλεψη, και υπεγράφη σήμερα η ΚΥΑ, για τις επιχειρήσεις που αποκλείστηκαν από τη διαδικασία, επειδή εκ παραδρομής δεν υπέβαλαν δήλωση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, παρότι δήλωσαν τα στοιχεία εσόδων τους στη σχετική εφαρμογή της πλατφόρμας «myBusinessSupport». Η επόμενη πίστωση ποσού της επιστρεπτέας προκαταβολής ΙΙ σε δικαιούχους θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Τρίτη.

Ακόμη, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), 58.501 επιχειρήσεις έχουν ήδη οριστικοποιήσει μέσω της πλατφόρμας «myBusinessSupport» (www.aade.gr/mybusinesssupport), την αίτηση χορήγησης της ενίσχυσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα