Formula 1: Οι «χρυσές στιγμές» του Γκραν Πρι Ισπανίας

Το 51ο Γκραν Πρι Ισπανίας βρίσκεται προ των πυλών, με το φίλαθλο κοινό της Formula 1 να δείχνει την… αγάπη του στον συγκεκριμένο αγώνα ο οποίος μας έχει χαρίσει ανεκτίμητες στιγμές εντός και εκτός πίστας.

Από τον Κίμι Ραϊκόνεν και τον Φερνάντο Αλόνσο μέχρι τον Παστόρ Μαλντονάντο και τον Μαξ Φερστάπεν, όλοι θυμούνται την ιστορική

πίστα της Καταλωνίας στην οποία διεξάγεται το Ισπανικό Γκραν Πρι της Formula 1 που κάθε χρόνο προσφέρει όμορφα στιγμιότυπα, έντονες συγκινήσεις και… στιγμές που ορισμένοι φίλαθλοι δεν θα ξεχάσουν ποτέ.

Από τα δάκρυα στα... χαμόγελα

Το 2017 οι δύο Ferrari είχαν πολλές πιθανότητες για να κατακτήσουν δύο από τις τρεις θέσεις του βάθρου, με τους Σεμπάστιαν Φέτελ και Κίμι Ραϊκόνεν να κάθονται στα κόκκινα μονοθέσια και να λαμβάνουν την αγάπη και το χειροκρότημα των φιλάθλων καθ’ όλη την διάρκεια του τριημέρου.

Όμως το «πάρτι» που είχαν στήσει στις κερκίδες σταμάτησε νωρίς, με τον Φιλανδό οδηγό να τρακάρει πάνω στον Μαξ Φερστάπρεν στην πρώτη στροφή του αγώνα και τις κάμερες να εστιάζουν σε έναν μικρό φίλο της Ιταλικής ομάδας ο οποίος έκλαιγε για την έξοδο του αγαπημένου του πιλότου από το Γκραν Πρι.

Οι διοργανωτές και οι υπεύθυνοι της Ferrari είδαν αυτές τις εικόνες και τον κάλεσαν (μαζί με τους γονείς του) προκειμένου να γνωρίσει από κοντά το ίνδαλμά του και να μην είναι στεναχωρημένος. Έτσι κι έγινε, με τον «Iceman» να βγάζει φωτογραφίες μαζί του, χαρίζοντάς του το καπέλο που φορούσε, με τον μικρό να μην σταματά να χαμογελά!

Κάπως έτσι έγινε και το 2018, με τον Φερνάντο Αλόνσο να βλέπει το βίντεο με τον μικρό φίλαθλο της McLaren να πανηγυρίζει για την επίδοση του Ισπανού και να ζητά από την διοργανώτρια αρχή να βρει και να φέρει το παιδί στο paddock της ομάδας για να παρακολουθήσει τον αγώνα δίπλα στους μηχανικούς.

Δείτε το βίντεο:

{https://youtu.be/tEMTMxXyEc4}

Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου

Όμως οι νίκες των Παστόρ Μαλντονάντο και Μαξ Φερστάπεν έχουν μείνει στην ιστορία του μηχανοκίνητου αθλητισμούς για ξεχωριστούς λόγους η καθεμία…

Ο πιλότος από την Βενεζουέλα αγωνίστηκε σε 96 Γκραν Πρι κατά την διάρκεια της καριέρας του και ανέβηκε στο βάθρο μόνο μία φορά, παίρνοντας όμως την νίκη στον αγώνα της Καταλονίας το 2012.

Ο Μαλντονάντο είναι μέχρι και σήμερα ο τελευταίος οδηγός που χάρισε στην Williams μία νίκη, με τον Sir Frank Williams να… καμαρώνει για την επιτυχία αυτή μαζί με την κόρη του Claire, πολλά χρόνια πριν προβούν στην πώληση της ομάδας.

Μία από τις πιο σημαντικές στιγμές της ιστορίας του σπορ γράφτηκε στις 15 Μαΐου 2016, όταν ο Μαξ Φερστάπεν έγινε ο νεότερος νικητής της Formula 1, όντας 18 χρονών και 227 ημερών, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι αυτή ήταν η πρώτη του εμφάνιση με τα χρώματα της Red Bull στην οποία είχε μεταγραφεί μερικές ημέρες νωρίτερα.

Η εμφάνισή του ήταν εξαιρετική καθώς εκμεταλλεύτηκε το τρακάρισμα των δύο Mercedes και κατάφερε να κρατήσει πίσω του τον Κίμι Ραϊκόνεν και τον Σεμπάστιαν Φέτελ, με αποτέλεσμα να δει πρώτος την καρό σημαία και να αφήσει άφωνους τους μηχανικούς της ομάδας του αλλά και τον θρύλο του σπορ, Νίκι Λάουντα, ο οποίος δεν πίστευε αυτό που είδε…

Δείτε το βίντεο:

{https://youtu.be/hohuswdeznA}

FORMULA 1ΙΣΠΑΝΙΑΓΚΡΑΝ ΠΡΙ
Keywords
Τυχαία Θέματα