ΑΕΚ: Αλμπάνης… not ως φορ, Λιβάια… yes ως εκτελεστής

Ο Χρήστος Αλμπάνης στο ματς με τον ΠΑΟΚ δεν ανταποκρίθηκε στον ρόλο του σέντερ φορ. Αντιθέτως ο Μάρκο Λιβάια ως εκτελεστής των στημένων ανταποκρίθηκε.

Πολύ λόγος γίνεται –  και σωστά – για τη χρησιμοποίηση του Χρήστου Αλμπάνη σε Αγρίνιο και το ματς με τον ΠΑΟΚ ως «αντί – Ολιβέιρα». «Εισιτήριο» για τη θέση βασικού του Ελληνα επιθετικού ήταν η σούπερ εμφάνισή του στην Τρίπολη κόντρα στον Αστέρα Τρίπολη. Οταν

στο 44’ είχε περάσει ως αλλαγή στη θέση του Πορτογάλου επιθετικού που τραυματίστηκε. Είχε κάνει συγκλονιστικό παιχνίδι ο Αλμπάνης τότε, βοηθώντας τα μέγιστα για την ανατροπή και τη νίκη της ΑΕΚ. Αντίθετα στα ματς με Παναιτωλικό και ΠΑΟΚ δεν βοήθησε. Και αυτό έχει την εξήγησή του.

Τι είχε κάνει ο Αλμπάνης

Στην Τρίπολη η τριάδα της επίθεσης, όταν βγήκε ο Ολιβέιρα, ήταν οι Λιβάια, Αλμπάνης και Βέρντε. Ο Ιταλός ήταν αυτός που στην κινούταν διαρκώς στον άξονα πατώντας και περιοχή. Αντίθετα, στα άλλα δυο ματς η τριάδα ήταν Λιβάια, Αλμπάνης και Μάνταλος. Επί της ουσίας ο Αλμπάνης στην Τρίπολη είχε το ρόλο του Μάνταλου, παίζοντας περιφερειακά και ελεύθερα. Στα άλλα δυο ματς, είχε άλλες εντολές. Πιο επιθετικές. Δεν του βγήκε αυτός ο ρόλος. Με τον ΠΑΟΚ δεν τραβούσε πάνω του επιθετικούς για να καταφέρει να απελευθερωθεί ο Μάρκο Λιβάια. Οταν με την είσοδο του Γιακουμάκη στο ημίχρονο, έγινε αυτό, τότε άλλαξε ο Κροάτης. Μαζί του και η ΑΕΚ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΕΚ: Σύνθετες σκέψεις για το σύστημα

Βρίσκει λύσεις με Λιβάια

Πολύ έξυπνη δείχνει η επιλογή του Νίκου Κωστένογλου να δώσει τις στημένες μπάλες (κόρντερ και κοντινά φάουλ) κατά κύριο λόγο στον Μάρκο Λιβάια. Η ΑΕΚ μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα έχει βρει τρία, από τα συνολικά εννιά της γκολ, από στημένες φάσεις. Το πρώτο ήρθε από σέντρα φάουλ του Βέρντε στην Τρίπολη και γκολ του Ολιβέιρα. Το άλλο από φάουλ του Λιβάια και σκόρερ τον Βράνιες απέναντι στη Λαμία και το τρίτο κόντρα στον ΠΑΟΚ όταν εκτέλεσε άψογα το φάουλ ο Κροάτης και σκόραρε ο Τσιγκρίνσκι.

Ανοδική τάση στα εισιτήρια

Ο κόσμος της ΑΕΚ δείχνει πως έχει επιστρέψει κοντά στην ομάδα του ενεργά. Είναι χαρακτηριστικό πως στα τέσσερα παιχνίδια που έχει δώσει ως τώρα η ομάδα στο ΟΑΚΑ παρατηρείται ανοδική τάση στα εισιτήρια. Στο φιλικό με την Μπασακσεχίρ «κόπηκαν»  7.563 εισιτήρια. Στην δύσκολη πρεμιέρα πρωταθλήματος με την Ξάνθη 10.238. κόντρα στη Λαμία υπήρξαν 17.093 και απέναντι στον ΠΑΟΚ 32.576.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ζεράλδες: Μετράει αντίστροφα για την αποχώρηση

Ο «Σάμπα» για την ΑΕΚ

Με θερμά λόγια για την ΑΕΚ μίλησε ο Ρέφικ Σαμπανάτζοβιτς. Σε συνέντευξή του στον ΣΠΟΡ FM τόνισε πως «είμαι ΑΕΚτζής και δεν το κρύβω», αναφέρθηκε στον Μελισσανίδη λέγοντας πως «θα κάνει μεγάλα πράγματα για την ΑΕΚ», ενώ για τον γιο του Ανέλ υπογράμμισε: «Περιμένει την ευκαιρία του και θα δώσει τα πάντα γι’ αυτή τη φανέλα. Θα δείξει την αξία του, του λέω να κάνει υπομονή και πως η ΑΕΚ είναι σημαντική για εμένα».

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα.

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Ακολουθήστε το Sportime στο Instagram

The post ΑΕΚ: Αλμπάνης… not ως φορ, Λιβάια… yes ως εκτελεστής appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα