Τσιτσιπάς: "Δεν ξέρω αν είναι χαρά η λύπη"

Με ένα μακροσκελές ποστάρισμα στο facebook, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε λόγο για πρωτόγνωρα συναισθήματα μετά τον αποκλεισμό του από τον Στάνισλας Βαβρίνκα στο Ρολάν Γκαρός.

Ο Έλληνας αθλητής, έγραψε χαρακτηριστικά:

«Σήμερα ένιωσα κάτι που δεν μπορώ να εξηγήσω. Σήμερα ήταν η πρώτη φορά σε ολόκληρη τη ζωή μου, στα 20 χρόνια της ύπαρξής μου, που ένιωσα αυτή την αύρα, την πραγματική έννοια της λέξης ανταγωνισμός. Όχι όμως οποιουδήποτε είδους ανταγωνισμός. Ήταν διαφορετικός από κάθε άλλη
φορά, κάθε μάχη, κάθε στιγμή στα κορτ.

Υπάρχει κάτι που δεν μπορώ να εξηγήσω. Ένα συναίσθημα που με κάνει να εκτιμήσω το άθλημα που επέλεξα να αφιερώσω τη ζωή μου. Η πικρή γεύση αυτής της ήττας είναι κάτι ανεξήγητο.

Ο Σταν Βαβρίνκα κάνει το άθλημά μας αληθινό και ρεαλιστικό. Είναι κάτι που σπάνια βρίσκεις στον κόσμο μας. Είναι κάτι μοναδικό. Υπάρχει πολλή γοητεία σε αυτό. Και οι δύο παλέψαμε, και οι δύο ξεπεράσαμε τα όριά μας, και οι δύο βιώσαμε την τύχη, το πεπρωμένο μας χαράχθηκε σε αυτό το παριζιάνικο γήπεδο μετά από πέντε ώρες που υποφέραμε, σωματικά και ψυχολογικά.

Πραγματικά, δεν μπορώ να καταλάβω αν αυτό που νιώθω τώρα είναι θετικό ή αρνητικό. Δεν υπάρχει διπολική επίδραση σε αυτό. Σήμερα έμαθα κάτι που κανένα σχολείο, καμία σχολική τάξη, κανένας δάσκαλος δεν έχει την ικανότητα να διδάξω. Λέγεται να ζεις τη ζωή».
Keywords
Τυχαία Θέματα