Το σήκωσαν και οι δύο…

Μετά από πέντε ώρες και εννέα λεπτά αδυσώπητης «μάχης» στο Σουζάν Λενγκλέν, ο Στέφανος Τσιτσιπάς και ο Σταν Βαβρίνκα στάθηκαν αγκαλιασμένοι στο μέσο του κορτ.

Σαν δυο αποκαμωμένοι πολεμιστές, έψαχναν ανάσες για να ζήσουν τη στιγμή. Ο Στέφανος λερωμένος με το κοκκινόχωμα και τον ιδρώτα της επικής προσπάθειας, ο Σταν με το καμένο του πρόσωπο, καμουφλαρισμένο κάτω από την άσπρη απόχρωση του αντιηλιακής κρέμας. Σαν «κάλυψη απόκρυψη» που λέγαμε στο στρατό.

Στο βλέμμα του Έλληνα αντικατοπτριζόταν η δυσκολία της αποδοχής της ήττας και η επίγνωση ότι ένιωσε τον πόνο που προκαλούν τέτοια
ματς… τον ίδιο πόνο που έχουν βιώσει οι σπουδαίοι του αθλήματος!

Στο βλέμμα του Ελβετού εντόπιζε κανείς το σεβασμό για τον αντίπαλο που «υπέταξε» και την ευφορία για τη μεγάλη επιστροφή στο κορυφαίο επίπεδο!

Θα μπορούσε κάλλιστα αυτό το ματς να ήταν τελικός με εξέχουσα θέση στη λίστα των καλύτερων του Roland Garros. Δεν ήταν όμως, στα χαρτιά τουλάχιστον…

Γιατί και οι δύο έφυγαν με «έπαθλα» στη βαλίτσα από το κορτ. Ο Βαβρίνκα που συνεχίζει, ενδεχομένως να μη φτάσει στον τελικό για να διεκδικήσει το τρόπαιο που κατέκτησε το 2015. Τον περιμένει στον προημιτελικό ο Ρότζερ Φέντερερ και στον ημιτελικό, λογικά, ο Ράφαελ Ναδάλ!

I can hear you Paris

Keywords
Τυχαία Θέματα