Ο κροκόδειλος που έγραψε ιστορία…

Σαν σήμερα 12 Οκτώβρη του 1994 έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών και αφήνοντας πίσω του ένα όνομα που έγινε γνωστό αρχικά μέσω του αθλητισμού, όμως εκτοξεύτηκε μέσω της ένδυσης.

Άνθρωπος με ταλέντο, ξεχώρισε στο τένις αν και ασχολήθηκε μαζί του στην εφηβεία και όχι νωρίτερα, αλλά και ξεχωριστές ιδέες…
Μιλώντας γι’ αυτές δεν αναφερόμαστε μόνο στο σχεδιασμό ρούχων, αλλά και στον αθλητισμό. Ήταν ο πρώτος που δημιούργησε τη μεταλλική ρακέτα, ανακάλυψη που ουσιαστικά άλλαξε το μέλλον το αθλήματος.

Στα 21 του χρόνια κατέκτησε το «Ρολάν Γκαρός» και το «Γουίμπλεντον»
Οι αναφορές
για το παρατσούκλι «κροκόδειλος» που τον συνόδευε εξ αρχής, λένε πως το πήρε από τον τρόπο που έκανε κινήσεις στην βασική γραμμή του γηπέδου και το διέδωσαν οι φίλοι του αθλήματος.

Στα 25 του χρόνια ένα πρόβλημα υγείας τον ανάγκασε να εγκαταλείψει το τένις και άμεσα ασχολήθηκε με την ένδυση, σχεδιάζοντας αυτό που φαντάζεστε…

Ένα μπλουζάκι με σήμα έναν κροκόδειλο στην επάνω αριστερά πλευρά του… Κάτι που γνωρίζουν και φορούν σε όλα τα σημεία του πλανήτη το 2018…

Η δημιουργία ρακέτας από χάλυβα ήρθε το 1963, καθώς ο Λακόστ είχε εξαιρετικές γνώσεις μηχανολογίας, ένα ακόμη σημαντικό κομμάτι γνώσεων της συγκεκριμένης προσωπικότητας.

Διακρίσεις στη μηχανολογία, τον αθλητισμό και τον σχεδιασμό ρούχων. Άνθρωπος με αθλητική και δημιουργική ικανότητα. Ο Λακόστ έγραψε τη δική του ξεχωριστή ιστορία τον προηγούμενο αιώνα και άφησε τα διάσημα μπλουζάκια του να μας τη θυμίζουν.
Keywords
Τυχαία Θέματα