Νίκησε και διατηρήθηκε ζωντανός! (video)

Ο Παναθηναϊκός νίκησε τη Χίμκι στο ΟΑΚΑ, με 94-85 για την 23η αγωνιστική της Γιούρολιγκ και έφτασε τις 10 νίκες για να διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες του για είσοδο στα πλέι οφ.

Οι «πράσινοι» κάλυψαν την διαφορά των οκτώ πόντων που είχαν ηττηθεί στο ματς της Μόσχας παίζοντας εξαιρετικό μπάσκετ, στο πρώτο ημίχρονο, όμως έκαναν αρκετά λάθη στο δεύτερο τα οποία όμως δεν τους στοίχισαν.

Κάθε φορά που η Χίμκι
πλησίαζε στο σκορ, ο Παναθηναϊκός έβρισκε τρόπο να αυξάνει τη διαφορά για να φτάσει τελικά στη νίκη. Τελευταία φορά που το «τριφύλλι» είχε νικήσει την ομάδα από τη Ρωσία στο ΟΑΚΑ, ήταν στις 14 Οκτωβρίου του 2017 με 93-65. Πλέον πρέπει να πάρουν τη νίκη στο εκτός έδρας ματς με την Γκραν Κανάρια την επόμενη αγωνιστική για να συνεχίσουν να έχουν ελπίδες για τα πλέι οφ.

Α` ΗΜΙΧΡΟΝΟ Εξαιρετικός σε άμυνα και επίθεση στο πρώτο ημίχρονο

Ο Παναθηναϊκός, ξεκίνησε όπως ακριβώς ήθελε ο Ρικ Πιτίνο. Ήταν σοβαρός στην επίθεση και εξαιρετικός στην άμυνα.
Οι «πράσινοι» από νωρίς πήραν τον έλεγχο του αγώνα, δεν άφησαν την Χίμκι να κάνει σουτ από την περιφέρεια η να βάζει γενικά εύκολα καλάθια. Από νωρίς το «τριφύλλι» πήρε μια διαφορά 8 πόντων (12-4) και στη συνέχεια πάτησε «γκάζι» για να ολοκληρώσει την πρώτη περίοδο με 29-16 φέρνοντας την διαφορά στους 13. Χαρακτηριστικό είναι πως ο προπονητής του Παναθηναϊκού Ρικ Πιτίνο, έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες του, ζητώντας τους στην δεύτερη περίοδο να συνεχίσουν να παίζουν όπως ακριβώς στην πρώτη.

Ο Παναθηναϊκός στην δεύτερη περίοδο ξεκίνησε όπως ακριβώς και στην πρώτη. Ήταν σοβαρός επιθετικά και αμυντικά, εκμεταλλεύονταν τα mis match και έφερε τη διαφορά ακόμη και στους 17 (40-23). Βέβαια δεν είναι εφικτό καμία ομάδα να παίζει την τέλεια άμυνα συνεχώς. Η Χίμκι εκμεταλλεύτηκε τα λάθη που έγιναν για να μειώσει τη διαφορά ακόμη και στους έξι πόντους (54-48). Η ομάδα του Ρικ Πιτίνο, σοβαρεύτηκε όπως ήθελε ο προπονητής της και έκλεισε το ημίχρονο με 65-60 και τη διαφορά στους 15 πόντους.

ΡΕΚΟΡ ΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ
Οι 65 πόντοι που πέτυχε ο Παναθηναϊκός στο ημίχρονο αποτελεί ρεκόρ για τον σύλλογο στην Ευρωλίγκα. Είχε πετύχει 64 στο ημίχρονο στο ματς με τη Ρουάν εκτός έδρας τη σεζόν 2007-2008 στο τελικό 83-123.
Οι πράσινοι, ισοφάρισαν τη δεύτερη καλύτερη επίδοση παραγωγικότητας σε ένα ημίχρονο, αφού 65 πόντους έχουν πετύχει ακόμα η Νίζνι Νόβγκοροντ (με Εφές τη σεζόν 2014/15) και η Βίρτους Μπολόνια (με Εστουδιάντες, σεζόν 2000/01).

Το ρεκόρ κρατά η Βίρτους Μπολόνια, αφού την ίδια σεζόν που πέτυχε 65 πόντους, έχει σκοράρει και... 66, σε παιχνίδι με την Τσιμπόνα!

Β ΗΜΙΧΡΟΝΟ- Κακός ο Παναθηναϊκός στο Β ημίχρονο

Οι 65 πόντοι που δέχτηκε η Χίμκι έκαναν τους Ρώσους να σοβαρευτούν άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο. Η Χίμκι κράτησε τον Παναθηναϊκό σχεδόν τρία λεπτά μακριά από το καλάθι και οι 15 πόντοι γρήγορα έγιναν τέσσερις (67-63). Οι φωνές του Πιτίνο, φάνηκε να «ξυπνούν» τους παίκτες του «τριφυλλιού» που στα τελευταία πέντε λεπτά της τρίτης περιόδου δέχτηκαν ελάχιστους πόντους και αυτούς από βολές των παικτών της Χίμκι. Μετά το 70-64 συγκεκριμένα οι «πράσινοι» δέχτηκαν μόλις τρεις πόντους.
Η διαφορά από τους τέσσερις, έφτασε τους 13 (78-65) για να κλείσει η τρίτη περίοδος με 78-67.

Στην τελευταία περίοδο, ο Παναθηναϊκός, ήταν για ακόμη μια φορά σοβαρός. Ο Ρικ Πιτίνο ήταν σε γενικές γραμμές ικανοποιημένος από την άμυνα της ομάδας του αλλά και από ορισμένες επιθετικές επιλογές.

Το «τριφύλλι» όσες φορές η Χίμκι γίνονταν απειλητική, έβρισκε λύσει για να ξεφύγει στο σκορ. Για τη Χίμκι αποβλήθηκαν με 5 φάουλ ο Κρόκερ και ο Βιάντσεφ.
Η διαφορά έφτασε ακόμη και τους επτά (86-79) και έκλεισε στους εννιά, 94-85.

MVP ο Τόμας με 25 πόντους

Ο Τόμας είναι ο MVP του αγώνα αλλά και του Παναθηναϊκού με 25 πόντους, 17 πέτυχε ο Κιλπάτρικ, 13 ο Καλάθης που έβγαλε 12 ασίστ και ο Παπαπέτρου πρόσθεσε 12.

Για τη Χίμκι, ο Τόμας Μάλκομ σημείωσε 18 πόντους, ο Μίκι είχε 17 και ο Κρόκερ 15.
Keywords
Τυχαία Θέματα