Νίκη για να ...συνέλθει

Η αρνητική πορεία των Πράσινων το τελευταίο διάστημα και η "φτωχή" βαθμολογική συγκομιδή του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα έχουν προκαλέσει προβληματισμό στο "στρατόπεδο" του Τριφυλλιού.

Ο Δώνης και οι παίκτες του κατάφεραν να ανεβάσουν αρκετά ψηλά τον πήχη των προσδοκιών με τις εντυπωσιακές εμφανίσεις στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος και οι ίδιοι δεν μπόρεσαν τις τελευαίες εβδομάδες να ακολουθήσουν το αγωνιστικό μονοπάτι που είχαν
χαράξει, αλλάζοντας ξαφνικά την πορεία τους.

Δικαιολογίες υπάρχουν αρκετές, όμως το μεγαλύτερο λάθος για την ομάδα του Παναθηναϊκού θα ήταν να κρυφτεί πίσω από αυτό το ...δέντρο και να μην κοιτάξει το δάσος. Και στην περίπτωση των Πράσινων, το ...δάσος είναι το αγωνιστικό πρόβλημα που υπάρχει και ακόμα δεν έχει λυθεί.

Η κόπωση είναι ο νούμερο 1 αντίπαλος των Πράσινων τούτη την περίοδο. Θα αναρωτηθεί κάποιος: "είναι δυνατόν νεαρά παιδιά να είναι κουρασμένα με ένα παιχνίδι την εβδομάδα"; Κι όμως είναι! Και αυτό γιατί θα πρέπει να μπει σε αυτή την εξίσωση το γεγονός ότι αυτή είναι η πρώτη επαγγελματική σεζόν για αρκετούς παίκτες του Παναθηναϊκού και η "παρθενική" φορά που αγωνίστηκαν σε τόσο υψηλό επίπεδο, αλλά και σε τέτοια ένταση.

Ασφαλώς και θα έπρεπε να γίνει καλύτερη διαχείριση του χρόνου συμμετοχής σε κάποιες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών (Μπουζούκης, Μαυρομμάτης, Χατζηγιοβάνης), όμως η "φτώχεια" που υπάρχει στο ρόστερ του Παναθηναϊκού και οι ελάχιστες επιλογές που έχει ο Δώνης - κυρίως στη θέση του Μπουζούκη - δεν άφησαν πολλά περιθώρια στον προπονητή του Παναθηναϊκού.

Σε κάθε περίπτωση, ο Παναθηναϊκός χρειάζεται ένα καλό αποτέλεσμα στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης για να ...συνέλθει. Μια νίκη με πειστική εμφάνιση θέλουν οι Πράσινοι κόντρα στους Αρκάδες, προκειμένου να λειτουργήσει σαν αλεξίπτωτο για να σταματήσει αυτή την ελεύθερη πτώση. Ήδη έχει χαθεί πολύτιμο βαθμολογικό έδαφος και όσο η σεζόν πλησιάζει στο φινάλε, τόσο στενεύουν και τα περιθώρια. Πλέον κάθε βαθμός αξίζει, κάθε πόντος έχει τη δική του σημασία και ιδιαίτερα στην έδρα του, ακόμα και αν είναι άδεια σχεδόν όλη τη χρονιά, ο Παναθηναϊκός πρέπει να πάρει ...σχεδόν το μάξιμουμ των βαθμών για να πετύχει το στόχο του.
Keywords
Τυχαία Θέματα