No Omar, no party

Για πρώτη φορά στη φετινή σεζόν ο Ολυμπιακός και κυρίως ο Πέδρο Μαρτίνς καλείται να διαχειριστεί κάτι που δεν είχε μέχρι τώρα. Την αμφισβήτηση.
Μετά το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ ο Πορτογάλος προπονητής μπαίνει στην εξίσωση της κρητικής του Τύπου, του κόσμου αλλά του ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη (όπως και οι παίκτες άλλωστε).
Ο Ολυμπιακός
έχει κάποιες παραμέτρους στην αγωνιστική του πραγματικότητα, που όμως λίγοι τις φέρνουν στο μυαλό τους.

Η παράμετρος "συνεχόμενα" παιχνίδια

Οι ερυθρόλευκοι είναι η μόνη ομάδα που παραμένει… ζωντανή και στις 3 διοργανώσεις στις οποίες συμμετέχει. Παίζει Τετάρτη – Κυριακή από την αρχή της σεζόν, μ’ εξαίρεση το διάστημα των διακοπών των Χριστουγέννων και την αγωνιστική της αποχής των διαιτητών, που όμως τους πρόσθεσε ένα ακόμη παιχνίδι στα πόδια, ημέρα Τετάρτη.
Επίσης οι ερυθρόλευκοι έχουν τρομερά δύσκολο πρόγραμμα, καθώς σε 20 μέρες έπρεπε να παίξουν δύο ματς Κυπέλλου με την Ξάνθη κι ένα με την Λαμία, να παίξουν δύο παιχνίδια με τη Ντιναμό Κιέβου για το Γιουρόπα Λιγκ και ενδιάμεσα τα δύο ντέρμπι με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Παιχνίδια φωτιά, που κρίνουν πολλά, μέσα σε ελάχιστες ημέρες.

Η... ανεμική άμυνα των ακραίων χαφ

Είναι δεδομένη η κακή εμφάνιση και η ήττα με 3-1 από τον ΠΑΟΚ. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι αυτό που ενόχλησε ήταν περισσότερο η εμφάνιση παρά η ήττα ως ήττα. Ο Ολυμπιακός παρουσίασε συγκεκριμένα αμυντικά προβλήματα στο παιχνίδι της Τούμπας. Παρουσίασε πρόβλημα στα άκρα και στον άξονα. Το πλήρωσε και ουσιαστικά έχασε τη δυνατότητα να «ταλαιπωρεί» ψυχολογικά τον ΠΑΟΚ μέχρι το τέλος του Πρωταθλήματος.
Στο παιχνίδι με την Ντιναμό Κιέβου οι ερυθρόλευκοι ήταν σαφώς βελτιωμένοι στο επιθετικό κομμάτι μα και πάλι παρουσίασαν αμυντικά προβλήματα επίσης πολύ συγκεκριμένα. Το πρόβλημα του άξονα λύθηκε με την παρουσία του Καμαρά. Ο νεαρός αμυντικός έδεσε τον χώρο του κέντρου μαζί με τον… εξωγήινο Γκιλιέρμε. Όμως στα άκρα και πάλι οι ερυθρόλευκοι πονούσαν.

Ο Ομάρ... απαγορεύεται να λείπει

Η απουσία του Ομάρ είναι πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα απ’ ότι πολλοί θα μπορούσαν να περιμένουν. Διότι η «τρύπα» στην άμυνα δεν προέρχεται από την κακή δουλειά των κεντρικών αμυντικών, ούτε από την κακή παρουσία των μπακ της ομάδας του Πορτογάλου προπονητή. Το πρόβλημα έρχεται και μεγαλώνει επειδή οι ακραίοι χαφ δεν μαρκάρουν. Χθες ο Ζιλ Ντίαζ μάρκαρε μέχρι και τα σημαιάκια του κόρνερ βοηθώντας τον Τσιμίκα στο έργο του. Όμως στην απέναντι πλευρά ο Ποντένσε έδινε τη δυνατότητα στους πλάγιους της Ουκρανικής ομάδας να φτάνουν πολύ εύκολα στον, για την περίσταση, δεξιό μπακ Μεριά. Όταν στο γήπεδο είναι ο Ομάρ το πρόβλημα του "ανεμικού" μαρκαρίσματος των ακράιων στην πλευρά του (διότι και ο Χριστοδουλόπουλος ναι μεν μαρκάρει περισσότερο από τον Ποντένσε, αλλά δεν είναι αυτό που θέλει ο προπονητής) γίνεται πολύ μικρότερο.
Ο Ολυμπιακός δέχτηκε δύο ίδια γκολ. Στο πρώτο έγινε η σέντρα με την άμυνα εκτός ισορροπίας, αλλά μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν το γεγονός πως ο Μεριά δεν έφτασε ποτέ να παίξει ως κεντρικός αμυντικός στην φάση ως όφειλε μένοντας ξεχασμένος στην άκρη της μικρής περιοχής. Έτσι υπήρξε ένας… κρατήρας που φυσικά εκμεταλλεύτηκαν οι Ουκρανοί.
Στο δεύτερο γκολ έγινε και πάλι κάτι παρόμοιο. Κακή αμυντική λειτουργία στα άκρα, σέντρα και… βόλεϊ στη μικρή περιοχή.
Ο Τσιμίκας όσο είχε μπροστά του τον Ποντένσε έμενε εντελώς εκτός επιθετικής λειτουργίας, αφού δεν ρίσκαρε να ανέβει ψηλά διότι μετά θα έπρεπε να τρέξει όλο την πλευρά του για να βρεθεί στον χώρο ευθύνης του. Όταν άλλαξαν πλευρά οι Ποντένσε – Ντίαζ απελευθερώθηκε κι έκανε τα γνωστά του ανεβάσματα.
Έτσι τα ζόρια πέρασαν στην πλευρά του Μεριά που δεν είναι μπακ κι έπρεπε να… κουμαντάρει το μεγάλο του κορμί.
Η απουσία του Ομάρ είναι μεγάλο πλήγμα για τον Ολυμπιακό του Μαρτίνς, όπως άλλωστε και ο Κούτρης που δεν αγωνίστηκε χθες.

Στην κόψη του ξυραφιού

Το ντέρμπι με την ΑΕΚ είναι μεγαλύτερης σημασίας απ’ ότι ο επαναληπτικός με την Ντιναμό Κιέβου, καθώς πρόκειται για παιχνίδι που ουσιαστικά κλειδώνει την 2η θέση, ενώ σε περίπτωση που δεν επικρατήσουν οι ερυθρόλευκοι θα είναι το 3ο σερί ματς και μάλιστα από τα λεγόμενα «must win» που δεν θα τα έχουν κερδίσει.
Ο Πορτογάλος τεχνικός θα πρέπει να "παλέψει" με διάφορους "δαίμονες" που γυρίζουν γύρω του και γύρω από την ομάδα του, ώστε να καταφέρει να πάρει μία νίκη τεράστιας σημασίας για τη συνέχεια.
Keywords
Τυχαία Θέματα