Με Διομήδη ο Ολυμπιακός, στην Έδεσσα ο ΠΑΟΚ

Ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός υποδέχεται τον Διομήδη Άργους στο κλειστό του Ρέντη την Κυριακή και δεν αναμένεται να αντιμετωπίσει ιδιαιτερα προβλήματα, ενώ θα έχει την ευκαιρία για μία γερή προπόνηση ενόψει του ντέρμπι της επόμενης εβδομάδας με την ΑΕΚ.

Ο ΠΑΟΚ,
από την πλευρά του, θα έχει δυσκολότερο έργο αύριο στην Έδεσσα απέναντι στον αξιόμαχο Αερωπό, ο οποίος τον είχε δυσκολέψει τόσο στον α΄ γύρο του πρωταθλήματος, μέσα στη Θεσσαλονίκη, όσο και στον προημιτελικό του κυπέλλου. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» δίνει μάχη για να κρατηθεί τουλάχιστον στη δεύτερη θέση της κατάταξης και πλείον έχει λογοστά περιθώρια απώλειας βαθμών.

Σημαντικό είναι το ματς της Θεσσαλονίκης ανάμεσα στον Φοίβο Συκεών και τη ΧΑΝΘ, δύο ομάδες που ισοβαθμούν στην τελευταία θέση της κατάταξης. Ο νικητής του αγώνα είναι πολύ πιθανό να εξασφαλίσει τη δυνατότητα να διεκδικήσει την παραμονή του στα πλέι-άουτ, όμως ο ηττημένος κινδυνεύει με απευθείας υποβιβασμό, ιδιαίτερα αν είναι η ΧΑΝΘ, που έχει πολύ δύσκολο πρόγραμμα στο φινάλε του πρωταθλήματος. Προϋπόθεση βέβαια για να μετάσχει μία ομάδα στα πλέι-άουτ, είναι η διαφορά της από την αμέσως προηγούμενη στην κατάταξη να μην υπερβαίνει τους πέντε βαθμούς.

Στα άλλα δύο παιχνίδια της Κυριακής (17/2), οι γηπεδούχοι έχουν τον πρώτο λόγο. Ο ΑΣΕ Δούκα υποδέχεται τον Φίλιππο Βέροιας, με το ματς να διαξάγεται στην αίθουσα «Γ. Κασσιμάτης» του ΟΑΚΑ, ενώ η ΑΕΣΧ Πυλαίας φιλοξενεί τον Άρη Νικαίας και με νίκη ουσιαστικά κλειδώνει τη συμμετοχή της στα πλέι-οφ.

Η αγωνιστική ολοκληρώνεται την Τρίτη 19/2 στη Δράμα όπου η τοπική ομάδα υποδέχεται την ΑΕΚ, με την Ένωση να προέρχεται από τη ρεβάνς του Challenge Cup με τη Ραμάτ Χασρόν και να ετοιμάζεται για το ντέρμπι της επόμενης Κυριακής (24/2) με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής:

Σάββατο 16/2
Έδεσσας 18:00 Αερωπός Έδεσσας-ΠΑΟΚ (Λινάρδος-Νικολαϊδης)
Συκεών 18:00 Φοίβος Συκεών-ΧΑΝΘ (Πατιός-Τσιάνας)

Κυριακή 17/2
«Γ. Κασσιμάτης» 14:00 ΑΣΕ Δούκα-Φίλιππος Βερ. (Τσάκωνας-Φωκίτης)
Σπίτι του Χάντμπολ 16:00 ΑΕΣΧ Πυλαίας-Άρης Νικ. (Τζαφερόπουλος-Καζαντζίδης)
«Μελ. Μερκούρη» 17:00 Ολυμπιακός/Όμιλος Ξυνή-Διομήδης Άργους (Συρεπίσιος-Μερτινιάν)

Τρίτη 19/2
«Δημ. Κραχτίδης» 16:00 Δράμα 1986-ΑΕΚ (Ουζούνης-Παρασκευούδης)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 16 αγώνες)

Ολυμπιακός 31
ΠΑΟΚ 28
ΑΕΚ 28
ΑΣΕ Δούκα 18
Αερωπός Έδεσσας 16
Διομήδης Άργους 16 -15αγ.
Δράμα 1986 14
ΑΕΣΧ Πυλαίας 13
Φίλιππος Βέροιας 10
Άρης Νικαίας 8
ΧΑΝΘ 4
Φοίβος Συκεών 4 -15αγ.

* Εκκρεμεί η απόφαση για την τύχη του μη διεξαχθέντα αγώνα Διομήδης-Φοίβος.
Keywords
Τυχαία Θέματα