Λίβερπουλ: Στερεύουν οι επιλογές του Κλοπ στην άμυνα

Λίβερπουλ: Στερεύουν οι επιλογές του Κλοπ στην άμυναmkatsafaΠέμ, 11/12/2020 - 17:26

Ο τραυματισμός του 23χρονου Γκόμεζ δημιουργεί πολύ μεγάλο «πονοκέφαλο» στον Γιούργκεν Κλοπ, καθώς βλέπει πια τις λύσεις στο κέντρο της άμυνας να περιορίζονται δραματικά. Χωρίς τον Φαν Ντάικ για το μεγαλύτερο μέρος της σεζόν μετά από χειρουργική επέμβαση που υποβλήθηκε στον πρόσθιο σύνδεσμο, η απώλεια του Γκόμεζ αναμένεται να τον αφήσει με έναν μόνο αξιόπιστο κεντρικό αμυντικό τον Ζοέλ Ματίπ. Ο 29χρονος έχει όμως τα δικά του προβλήματα τραυματισμού,

έχοντας παίξει μόνο τρεις φορές αυτή τη σεζόν, ενώ μόλις επέστρεψε από απουσία πέντε αγώνων την Κυριακή,εναντίον της Μάντσεστερ Σίτι. Γενικά, είναι αποδεκτό ότι δεν μπορεί να παίξει τρεις αγώνες την εβδομάδα. Με τη μεταγραφική περίοδο να είναι κλειστή για άλλες οκτώ εβδομάδες, ο Κλοπ έχει ήδη αναγκαστεί να χρησιμοποιήσει παίκτες χωρίς εμπειρία, αφού οι επιλογές του στέρεψαν.

Το καλοκαίρι έδωσε τη συγκατάθεση του να πάει ο Λόβρεν στη Ζενίτ γιατί ένιωθε σίγουρος με τρεις στόπερ που είχε στη διάθεση του και τον Φαμπίνιο να μπορεί να παίξει στην άμυνα αν χρειαστεί. Τελικά ο πρώην παίκτης της Μονακό δοκιμάστηκε πολύ πιο γρήγορα από το αναμενόμενο σαν στόπερ, στη νίκη με σκορ 2-0 επί της Τσέλσι τη 2η αγωνιστική, με πολύ καλή απόδοση μάλιστα. Ήταν ο κορυφαίος παίκτης της Λίβερπουλ και στο ματς με τον Άγιαξ, αλλά μία εβδομάδα αργότερα τραυματίστηκε και αναμένεται να επιστρέψει μετά τη διακοπή.

Το μυϊκό πρόβλημα όμως του Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ που θα τον αφήσει εκτός για τέσσερις εβδομάδες, δημιουργεί άλλο ένα πρόβλημα στον Κλοπ, γιατί πιθανότατα προόριζε τον Φαμπίνιο για τη θέση του δεξιού μπακ, μία θέση που έπαιζε στο παρελθόν στη Μονακό και στην Εθνική Βραζιλίας. 
Οι νεαροί Νατ Φίλιπς και Ρις Γουίλιαμς έχουν μπει στην εξίσωση. Ο 23χρονος Φίλιπς, παίκτης που ήρθε από τις Ακαδημίες, μπορεί να παίξει μόνο στις εγχώριες διοργανώσεις καθώς δεν έχει δηλωθεί στην Ευρώπη, αλλά ξεχώρισε στο ντεμπούτο του στην Premier League εναντίον της Γουέστ Χαμ πριν από μερικές εβδομάδες. 

Ο 19χρονος Ρις Γουίλιαμς, προϊόν επίσης των Ακαδημιών της Λίβερπουλ, δεν έχει παίξει ακόμη στην Πρέμιερ Λιγκ, αλλά έχει παίξει σε τρία ματς στο Τσάμπιονς Λιγκ. Μπήκε ως αλλαγή στο τέλος του ματς με τον Άγιαξ, αντικατέστησε στο 30ο λεπτό στον αγώνα με την Μίντιλαντ, τον τραυματία Φαμπίνιο και έπαιξε σε όλο το 90λεπτο στη νίκη 5-0 επί της Αταλάντα.

Ένας άλλος έφηβος ο 17χρονος Μπίλι Κουμετιό, έλαβε θετικά σχόλια στην προετοιμασία, αλλά στη συνέχεια τραυματίστηκε και έχασε την ευκαιρία να παίξει στο Carabao Cup πριν από τον αποκλεισμό της Λίβερπουλ. Από τότε δεν έχει παίξει κανέναν ματς, αν και ιατρικά είναι έτοιμος. Τέλος ο 18χρονος Σεπ φαν ντεν Μπεργκ, έχει τέσσερις εμφανίσεις στο Κύπελλο, αλλά δεν φαίνεται έτοιμος να αγωνιστεί στην πρώτη ομάδα.  
 

ΑΓΓΛΙΑ - Premier League - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Liverpool F.C - Ποδόσφαιρο Off Off mkatsafa Off Off ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Liverpool FC ΑΓΓΛΙΑ Ο Τζο Γκόμεζ, θα μείνει εκτός δράσης για μεγάλο χρονικό διάστημα, μετά τη  χειρουργική επέμβαση που υποβλήθηκε στο αριστερό του γόνατο. Article publish on Πέμ, 11/12/2020 - 17:26 Article hide updated date Off Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα