Ελληνοτουρκικά: Η Τουρκία γεμίζει την Μεσόγειο με drone πλοία οπλισμένα με πυραύλους

Ελληνοτουρκικά: Ειδική μνεία γίνεται στον ρουμανικό, τον ρωσικό και τον αγγλικό τύπο για τα μη επανδρωμένα πολεμικά πλοία που έφτιαξε η Τουρκία.

«Κίνδυνος στη Μαύρη Θάλασσα!» τιτλοφορείται το άρθρο του Οβιντίου Ντρουγκάλ στην σοβαρή ρουμανική εφημερίδα Evenimentul Zilei.

Ένοπλες Δυνάμεις: Επιβάλλεται άμεση ενίσχυση των Ειδικών Δυνάμεων με Switchblade 600

Σύμφωνα με τους Ρουμάνους ,αφού τα τουρκικά μη επανδρωμένα πολεμικά αεροσκάφη άλλαξαν τη μοίρα των πολέμων στη Λιβύη και το Ναγκόρνο-Καραμπάχ,

ο Ερντογάν ετοίμασε μια νέα έκπληξη για ολόκληρο τον κόσμο. Τα μη επανδρωμένα πολεμικά πλοία.

Όπως αναφέρεται, τέτοια μη επανδρωμένα πλοία, γνωστά ως AUSV (Armed Unmanned Surface Vehicle), θα αναπτυχθούν στη Μεσόγειο τον επόμενο μήνα.

Το μη επανδρωμένο πλοίο κατασκευάστηκε από τον τουρκικό στρατό στα ναυπηγεία της Ares, σε συνεργασία με την Meteksan Defense Industry.

Η Ares ισχυρίζεται ότι το AUSV μπορεί να φτάσει ταχύτητες 65 km / h. Ο κατασκευαστής αναφέρει ότι το νέο πολεμικό πλοίο μπορεί να «χρησιμοποιηθεί ως πλήρως αυτόνομο όχημα».

Στρατηγός Τζούμης: Πρέπει να ανησυχούμε – Παρακολουθούν οι Τούρκοι με τα Bayraktar τα νησιά μας

Το AUSV θα είναι εξοπλισμένο με σύστημα πυραύλων 70 mm καθοδηγούμενο από λέιζερ, καθώς και πυραύλους μεγαλύτερης εμβέλειας, της τουρκικής εταιρείας Roketsan.

Την ίδια ώρα η βρετανική εφημερίδα Express αναφέρει ότι τα τουρκικά ναυπηγεία ARES και METEKSAN είναι έτοιμα να παράγουν και άλλα AUSV.

Σύμφωνα με τους Ρώσους, δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι οι νέοι «πειρατές» του Ερντογάν δεν θα επιτεθούν στη Μαύρη Θάλασσα, καθώς οι Τούρκοι φαίνεται να είναι όλο και περισσότερο αποφασισμένοι να αμφισβητήσουν τη ρωσική ηγεμονία στον Καύκασο.

Το άρθρο Ελληνοτουρκικά: Η Τουρκία γεμίζει την Μεσόγειο με drone πλοία οπλισμένα με πυραύλους εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα