Μιχαΐλοβιτς: «Παρακαλούσα τους γιατρούς να με αφήσουν να πεθάνω!»

Μιχαΐλοβιτς: «Παρακαλούσα τους γιατρούς να με αφήσουν να πεθάνω!»mkatsafaΠέμ, 11/12/2020 - 16:22

Ο τεχνικός της Μπολόνια είχε ο ίδιος ανακοινώσει ότι έχει λευχαιμία, στα μέσα Ιουλίου του 2019. Έδωσε μία μεγάλη «μάχη», υποσχέθηκε ότι θα νικήσει και το έπραξε. Έχοντας υποβληθεί σε μεταμόσχευση μυελού των οστών πριν από μήνες, ο Μιχαΐλοβιτς βλέπει την υγεία του να βελτιώνεται, κερδίζοντας την πιο δύσκολη μάχη της ζωής του.
«Το να αρρωσταίνεις δεν είναι λάθος. Απλώς συμβαίνει. Ο κόσμος πέφτει πάνω σου και πρέπει να προσπαθήσεις να αντιδράσεις. Όλοι το κάνουν

με τον δικό τους τρόπο. Η αλήθεια είναι ότι δεν είμαι ήρωας. Είμαι ο τύπος που συνηθίζει να μιλάει και να κερδίζει έναν πόλεμο με θάρρος. Αλλά φοβόμουν, έκλαψα και αναρωτήθηκα, γιατί;».

«Ζήτησα βοήθεια από τον Θεό, όπως όλοι οι άλλοι», συνέχισε. «Όσοι δεν το κάνουν δεν είναι χαμένοι. Δεν είναι μια ήττα, είναι μια καταραμένη ασθένεια. Δεν υπάρχει συνταγή για ανάκτηση, ή τουλάχιστον εγώ δεν έχω. Μπορεί να νιώθεις σαν πολεμιστής, αλλά χωρίς γιατρούς δεν θα πας πουθενά. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να μην χάσεις τη βούληση να ζήσεις. Τα υπόλοιπα δεν εξαρτώνται από εμάς».

Ο Σέρβος τεχνικός εξήγησε πως άλλαξε η ζωή του μετά από τα όσα πέρασε αυτό το διάστημα.
 «Μου αρέσει κάθε στιγμή. Δεν το έκανα πριν, είχα τα πάντα δεδομένα. Η υγεία μετράει. Τίποτα άλλο. Η ασθένεια με έκανε καλύτερο άνθρωπο που πάντα προσπαθεί να δει το ποτήρι μισογεμάτο. Μετά τους δύο πρώτους γύρους χημειοθεραπείας, έμοιαζα ως 69χρονος άντρας. Ζύγιζα 75 κιλά, είχα μόνο 300 λευκά αιμοσφαίρια στο σώμα μου.

Παρακάλεσα τους γιατρούς να με αφήσουν. Έπεσα σχεδόν στο πάτωμα μπροστά σε όλους. Όταν μίλησα στην τηλεόραση, δεν με αναγνώρισαν. Ήθελα να δώσω ένα μήνυμα. Δεν πρέπει να ντρέπεσαι για κάποια ασθένεια. Πρέπει να δείξεις τον εαυτό σου ακριβώς έτσι όπως είναι!».

ΙΤΑΛΙΑ - Serie A - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Bologna - Ποδόσφαιρο Off Off mkatsafa Off Off ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Bologna FC ΙΤΑΛΙΑ Ο Σίνισα Μιχαΐλοβιτς μίλησε για τον αγώνα του κατά της λευχαιμίας σε μία πολύ συγκινητική συνέντευξη στη «Corriere della Sera». Article publish on Πέμ, 11/12/2020 - 16:22 Article hide updated date Off Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα