Και το όνομα αυτού, Αλφόνς! Αλφόνς Αρεολά...

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας βασικός τερματοφύλακας σε έξι ματς ήταν ο Ουγκό Λορίς και σε ένα ο Στεβ Μανταντά για την παγκόσμια πρωταθλήτρια Γαλλία. Τρίτος υπερασπιστής της εστίας ήταν ο Αλφόνς Αρεολά, συμπαίκτης πλέον του Τζίτζι Μπουφόν στην πρωταθλήτρια Παρί (αναμένεται βασικός στα τρια πρώτα ματς του Τσάμπιονς Λιγκ λόγω τιμωρίας του Ιταλού).

Στο Μόναχο το βράδυ της Παρασκευής, ο Αρεολά (δανεικός από την Παρί κατά καιρούς σε Λανς, Μπαστιά, Βιγιαρεάλ)
έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία των τρικολόρ που έπαιξε για πρώτη φορά στην ομάδα, όντας τροπαιούχος σωρίς συμμετοχή! Και μάλιστα είχε και έξι αποκρούσεις, ρεκόρ δεκαετίας!

Η παράδοση πάντως που θέλει τις έξι τελευταίες παγκόσμιες πρωταθλήτριες να μην νικούν στο πρώτο ματς μετά τον τίτλο επιβεβαιώθηκε στο Μόναχο για το Nations League. Η Γαλλία, με κορυφαίο τον Αρεολά (εκπληκτικό διπλό στοπ στη φάση του 75' σε Μίλερ και Γκίντερ), έμεινε στο 0-0 με τη Γερμανία.

Ο Ντεσάν δήλωσε υπερήφανος για τον τερματοφύλακά του (πρώτη κλήση στην εθνική το 2015), που μπορεί να προσπεράσει τον Μαντναντά, δύσκολα πάντως θα πάρει τη βασική θέση του 32χρονου Λορίς. Η γενιά του 1993, των Πογκμπά και Ουμτιτί και Αρεολά (παγκόσμια στην Τουρκία το 2013 στη διοργάνωση -20) έχει αναλάβει για τα καλά τα ηνία στην πρωταθλήτρια κόσμου
Keywords
Τυχαία Θέματα