Μερτεζάκερ: «Το ποδόσφαιρο παίρνει και κάποια κομμάτια του εαυτού σου»

Ο πρώην αρχηγός της Άρσεναλ Περ Μερτεζάκερ λέει ότι αισθάνθηκε «ανακουφισμένος» από την μη κλήση του στην Εθνική ομάδα το περασμένο καλοκαίρι, στην τελευταία του επαγγελματική σεζόν, καθώς όπως τόνισε είχε «αδειάσει διανοητικά».
Ο Μερτεζάκερ, μέλος της γερμανικής ομάδας στο Παγκόσμιο Κυπέλλο του 2014, αποσύρθηκε από την ενεργό δράση, στο τέλος της σεζόν 2017-18.
Ο 33χρονος αποκάλυψε σε τηλεοπτική συνέντευξη που
έδωσε, ότι αισθάνθηκε «υπέροχα» όταν τελείωσε την 15ετή επαγγελματική καριέρα του.

«Ειδικά κατά την τελευταία μου σεζόν, αισθάνθηκα πολύ την πίεση και ένιωθα αμήχανη μερικές φορές. Ήμουν χαρούμενος που δεν έπαιζα κατ΄ανάγκη και μόνο η προπόνηση ήταν αρκετή για μένα».

Ο πρώην μισός μίλησε και για την σπουδαία κίνηση να εκπονήσει σχέδιο μαζί με την Άρσεναλ, για να βοηθήσει τα προσφυγόπουλα σε ένα στρατόπεδο στην Ιορδανία.

Η Άρσεναλ κατασκευάζει γήπεδα και συνεργάζεται με την οργάνωση Save the Children για να αναπτύξει ένα πρόγραμμα ποδοσφαίρου ώστε να βοηθήσει αυτά τα παιδιά να έχουν καλύτερη σωματική και ψυχική υγεία.

Επανερχόμενος στον ισχυρισμό του ότι το ποδόσφαιρο τον προκάλεσε άγχος, είπε: «Το να είσαι στο υψηλότερο επαγγελματικό επίπεδο και να πηγαίνεις από χώρα σε χώρα και από γήπεδο σε γήπεδο για να αναδείχτείς και να παίζεις πολλούς αγώνες , μη νομίσει κανείς ότι είναι εύκολο, σχεδόν θέλεις να κάνεις εμετό μετά από κάθε παιχνίδι».

Και κατέληξε ο Γερμανός πρώην άσος της Άρσεναλ:
«Δεν είναι σωστό να παίζεις δύσκολα παιχνίδια και να έχεις αυτόν τον φόβο και να σκέφτεσαι. Tι συμβαίνει με μένα; Όταν είπα ότι θέλω να σταματήσω, αισθάνθηκα καλύτερα, είχα λιγότερο πόνο.
Ο Μερτεζάκερ έπαιξε 104 φορές στην Εθνική Γερμανίας και μέτρησε 221 εμφανίσεις με την Άρσεναλ, σε μία επταετία που φόρεσε την φανέλα της λονδρέζικης ομάδας.
Έπαιξε για πρώτη φορά στην Εθνική Γερμανίας τον Οκτώβριο του 2004 σε ηλικία 20 ετών και συμμετείχε σε τρεις τελικές φάσεις Παγκοσμίου Κυπέλλου μεταξύ 2006 και 2014. Την τελευταία σεζόν στους «κανονιέρηδες» έπαιξε μόλις 12 φορές και στη συνέχεια έγινε ο νέος διευθυντής ακαδημίας της Άρσεναλ.

«Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο παίρνει και κάποια κομμάτια του εαυτού σου, η υγεία σου μπορεί να κλονιστεί. Κάποιες φορές φτάνεις στα όρια από πλευράς κούρασης, το σώμα σου είναι εξαντλημένο και συ προσπαθείς να συνεχίσεις, αλλά το σώμα σου λέει «χρειάζομαι ένα διάλειμμα. Αυτό έχω βιώσει στην καριέρα μου».
Keywords
Τυχαία Θέματα