Γουέστ Χαμ-Τσέλσι 3-1: Στα «σφυριά» το λονδρέζικο ντέρμπι

Σε ένα ματς που τα είχε όλα, γκολ, πέναλτι, χαμένο πέναλτι, καλό ρυθμό, αποβολή, η Γουέστ Χαμ κατάφερε να επικρατήσει της Τσέλσι με 3-1 και να πανηγυρίσει την πρώτη νίκη της στην φετινή Premier League (4 βαθμοί). Με μόλις ένα βαθμό έμεινε η Τσέλσι, μετά το πέρας των δύο πρώτων αγωνιστικών.

Το παιχνίδι άρχισε ιδανικά για τα «σφυριά» με τον Αγκέρντ να γράφει μόλις στο 7′ το 1-0 με κεφαλιά. Η Τσέλσι στο 9′ ζήτησε πέναλτι σε πτώση του

Νίκολας Τζάκσον στη μεγάλη περιοχή, όμως έπειτα από παρέμβαση του VAR το παιχνίδι συνεχίστηκε.

Τελικά στο 28ο λεπτό οι «μπλε» ισοφάρισαν με τον Κάρνεϊ Τσουκουεμέκα, αλλά και πάλι η Γουέστ Χαμ ήταν αυτή που είχε τον έλεγχο του ρυθμού. Εννέα λεπτά αργότερα (37′) ο Λούκας Πακετά σημάδεψε το δοκάρι, και στο 43′ η Τσέλσι κέρδισε πέναλτι αλλά ο Αρεόλα είπε «όχι» στον Έντσο Φερνάντεζ.

Στο 53ο λεπτό ο Μικαϊλ Αντόνιο έφυγε γρήγορα στην κόντρα και εξαπέλυσε ένα τρομερό σουτ για το 2-1! Στο 67ο λεπτό ο Αγκέρντ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα αλλά ούτε σε εκείνο το σημείο κατόρθωσε η Τσέλσι να φτιάξει μεγάλες φάσεις.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα έγινε το έλα να δεις! Η Τσέλσι άγγιξε την ισοφάριση στο 90+1′ με τον Μαντουέκε, αλλά αυτή που βρήκε κι άλλο γκολ ήταν η γηπεδούχος! Ο Καϊσέδο των 135 εκατομμυρίων ευρώ στο ντεμπούτο του γκρέμισε τον Έμερσον στην περιοχή και ο Πακετά ολοκλήρωσε τον θρίαμβο των γηπεδούχων, ευστοχώντας από το σημείο του πέναλτι για το τελικό 3-1.

Γουέστ Χαμ (Ντέιβιντ Μόγιες): Αρεολά, Κουφάλ, Αγκέρ, Ζουμά, Έμερσον, Σούτσεκ, Γουόρντ Πράουζ (81΄Άλβαρεζ), Μπενραχμά (69΄Ογκμπόνα), Μπόουεν, Πακετά, Αντόνιο (77΄Φορνάλς)

Τσέλσι (Μαουρίτσιο Ποτσετίνο): Σάντσες, Ντισασί, Τιάγκο Σίλβα, Κόλγουιλ, Μάλο Γκούστο (Μπούρστοου), Τσίλγουελ (61΄Καϊσέδο), Έντσο Φερνάντες, Γκάλαγκερ (75΄Μαντουέκε), Στέρλινγκ, Τσουκουεμέκα (46΄Μούντρικ), Τζάκσον

Keywords
Τυχαία Θέματα