Σινσινάτι: Γκοφ και Μούχοβα για τον μεγαλύτερο τίτλο στην καριέρα τους

Κόρι Γκοφ και Καρολίνα Μούχοβα θα μονομαχήσουν το βράδυ της Κυριακής (20:30 GR) στον τελικό του Σινσινάτι με στόχο την κατάκτηση του 1ου τίτλου WTA 1000 στην καριέρα τους. 

Οι δύο φιναλίστ, αφού κατάφεραν να αποκλείσουν τις Νο1 και Νο2 στα ημιτελικά, θα αναμετρηθούν στην πρώτη μεταξύ τους συνάντηση για να διεκδικήσουν τον μεγαλύτερο τίτλο που. έχουν κερδίσει ποτέ, τους 900 πόντους, αλλά και το ποσό των 454.500 δολαρίων. 

Η Κόρι Γκοφ, μετά από τον πρόωρο αποκλεισμό

της στον 1ο γύρο του Wimbledon, “‘έτρεξε” από εκεί και πέρα ένα σερί 10-1 κερδίζοντας μάλιστα τον τίτλο στο Citi Open στην Ουάσιγκτον που για την ώρα είναι και ο μεγαλύτερος στην καριέρα της. 

Στο Σινσινάτι η Γκοφ ξεκίνησε εντυπωσιακά, κερδίζοντας στη φάση των “32” την Μαγιάρ Σερίφ, για να ακολουθήσει η νίκη στον 3ο γύρο κόντρα στην Λίνα Νόσκοβα, ενώ στα προημιτελικά επικράτησε της Τζασμίν Παολίνι. 

Στον ημιτελικό του Σαββάτου η 19χρονη Αμερικανίδα κέρδισε την Νο1 του κόσμου, για πρώτη φορά μετά από 7 σερί ήττες και χωρίς να έχει κερδίσει set, ωστόσο αυτή δεν ήταν και η πρώτη φορά που απέκλειε παίκτρια Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, καθώς στο τουρνουά της Ρώμης το 2021 είχε αποκλείσει την Άσλεϊ Μπάρτι η οποία όμως είχε εγκαταλείψει στις αρχές του 2ου set

Η πορεία της Γκοφ μέχρι τον τελικό 

1R: Bye2R: Μαγιάρ Σερίφ 6-2, 6-23R: Λίντα Νόσκοβα 6-4, 6-0QF: Τζασμίν Παολίνι 6-3, 6-2SF: Ίγκα Σφιόντεκ 7-6(2), 3-6, 6-4

Σε περίπτωση νίκης η Γκοφ θα γίνει η πρώτη Αμερικανίδα, μετά από 4 χρόνια, που κερδίζει το συγκεκριμένο τουρνουά (Μάντισον Κις 2019), ενώ παράλληλα από την Δευτέρα θα κερδίσει μια θέση στην κατάταξη φτάνοντας στο Νο6 πλησιάζοντας το καλύτερο πλασάρισμα στην καριέρα της (No4). 

Από τη μεριά της η Μούχοβα μετά από τη συμμετοχή της στον τελικό του Roland Garros, ακολούθησε ο αποκλεισμός της στον 1ο γύρο του Wimbledon, ένας ακόμα στο τουρνουά της Βαρσοβίας αμέσως μετά, ενώ στο Μόντρεαλ ηττήθηκε από την Ίγκα Σφιόντεκ στα προημιτελικά. 

Η δρόμος της Τσέχας μέχρι τον τελικό θα μπορούσε να χαρακτηριστεί πιο δύσκολος από της Γκοφ, με την Μύχοβα να κερδίζει στον 1ο γύρο την Βραζιλιάνα Μπεατρίζ Χαντάντ Μάια, στον 2ο γύρο να επικρατεί της Πέτρα Μάρτιτς, στη φάση των “16” της Μαρίας Σάκκαρη, για να έρθει στα προημιτελικά μία…άκοπη πρόκριση απέναντι στην συμπατριώτισσά της Μαρί Μπόσκοβα η οποία εγκατέλειψε μετά από 12 λεπτά αγώνα. 

Στα ημιτελικά συνάντησε την Αρίνα Σαμπαλένκα, σε μια επανάληψη του επικού ημιτελικού στο Roland Garros με την Τσέχα να κερδίζει ξανά την Νο2 του κόσμου φτάνοντας στον τελικό του Σινσινάτι

Η πορεία της Μούχοβα στον τελικό

1R: Μπεατρίζ Χαντάντ Μάια 6-7(3), 6-1, 6-42R: Πέτρα Μάρτιτς 6-3, 3-6, 6-33R: Μαρία Σάκκαρη 6-3, 2-6, 6-3QF: Μαρί Μπόσκοβα 3-0 (εγκ. Μπόσκοβα)SF: Αρίνα Σαμπαλένκα 6-7(4), 6-3, 6-2

Η Μούχοβα θέλει να γίνει η πρώτη Τσέχα που θα κερδίσει τον τίτλο στο Σινσινάτι μετά από την… συνονόματη Καρολίνα Πλίσκοβα το 2016, ενώ και ο περσινός τελικός είχε άρωμα Τσεχίας, καθώς αγωνίστηκε η Πέτρα Κβίτοβα που ηττήθηκε από την Καρολίν Γκαρσία. 

Μετά τη νίκη της στον ημιτελικό η Μούχοβα έχει εξασφαλίσει την είσοδό της στο Top-10 και συγκεκριμένα στο Νο10 μια θέση η οποία δεν θα μεταβληθεί ακόμα κι αν κερδίσει τον τίτλο. 

CINCINNATI MASTERS WOMEN’ S SNGLES DRAW | DOUBLES | OPP (-7h)

The post Σινσινάτι: Γκοφ και Μούχοβα για τον μεγαλύτερο τίτλο στην καριέρα τους appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σινσινάτι, Γκοφ, Μούχοβα,sinsinati, gkof, mouchova