Απέκλεισε την Βαλένθια η Τενερίφη

Η Τενερίφη νίκησε την Βαλένθια, 79-72 με κορυφαίο τον Τιμ Αμπρομάιτις και πήρε την πρόκριση για την ημιτελική φάση του Copa del Rey.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν ισορροπημένο, αφού καμιά από τις δυο ομάδες δεν μπόρεσε να φτιάξει διαφορά. Η Βαλένθια ήταν ένα πόντο μπροστά στο δεκάλεπτο (21-20), όμως η Τενερίφη απάντησε με 16-15 στο δεύτερο και οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για ημίχρονο στα ίσια: 36-36. Στο δεύτερο
μέρος οι παίκτες του Φώτη Κατσικάρη ήταν ελαφρώς καλύτεροι και από τα μισά της περιόδου κατάφεραν να φτιάξουν μια μικρή διαφορά (44-51). Η ομάδα του Τσους Βιντορέτα, μπορεί να μείωσε στο καλάθι (57-59) στο ξεκίνημα του τελευταίου δεκαλέπτου, όμως και πάλι η Τενερίφη βρήκε τον τρόπο να ξεφύγει (63-70) και να φτάσει στην πρόκριση. Ο Αμπρομάιτις είχε 15 πόντους, 14 σημείωσε ο Πονίτκα, ο βετεράνος Φραν Βάσκεθ είχε 12, ενώ 9 πόντους σημείωσε ο Κώστας Βασιλειάδης. Για την Βαλένθια Πλάις και Γκριν είχαν από 13 πόντους. Στον ημιτελικό η Τενερίφη θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Ρεάλ Μαδρίτης-Μαλάγα.
Keywords
Τυχαία Θέματα