Η Κύμη νίκησε τον ΠΑΟΚ και «βλέπει» πλέι οφ

Η Κύμη υποχρέωσε τον ΠΑΟκ στην τέταρτη συνεχόμενη ήττα του στο πρωτάθλημα, με 88-85, πήρε μεγάλη βαθμολογική ανάσα και βρέθηκε στην ένατη της βαθμολογίας.

Η Κύμη με πρωταγωνιστές στην επίθεση τους Σμίθ και Μαγκί, προηγήθηκε με 11-8 στο ξεκίνημα του αγώνα, όμως ο ΠΑΟΚ αντέδρασε. Βελτίωσε την άμυνά του, ειδικά επάνω στον Μακ Φάντεν, Χρυσικόπουλος και Γκος έδωσαν σκορ και ο Δικέφαλος πέρασε μπροστά
και έκλεισε προηγούμενος την πρώτη περίοδο με 27-24. Ο υψηλός ρυθμός συνεχίστηκε και στην δεύτερη περίοδο με τον ΠΑΟΚ να βρίσκει λύσεις από τον πάγκο (Ζάρας-Μαργαρίτης) και τους γηπεδούχους να έχουν «ζεστό» τον Σμιθ.

Στα τελευταία δυο λεπτά του πρώτου ημιχρόνου, Μακ Φάντεν και Γλυνιαδάκης βοήθησαν επιθετικά τον Σμίθ για να πάει η ομάδα της στα αποδυτήρια έχοντας προβάδισμα 5 πόντων, 51-46. Η Κύμη μπήκε δυναμικά στο δεύτερο ημίχρονο και με τους Μανωλόπουλο και Μακ Φάντεν να πετυχαίνουν απανωτά τρίποντα έδωσαν προβάδισμα 14 πόντων στην ομάδα τους. Ο ΠΑΟΚ στα τελευταία 6 λεπτά με καλή άμυνα και ηγέτη στην επίθεση τον Αντώνη Κόνιαρη έκανε ένα επί μέρους 20-4 και έκλεισε το δεκάλεπτο με έναν πόντο μπροστά, 66-65.

Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου με το μομέντουμ υπέρ της πήρε προβάδισμα 83-78 στα πρώτα λεπτά της τελευταίας περιόδου, όμως δεν το κράτησε για πολύ. Οι παίκτες του Γιάννη Καστρίτη με τους Μακ Φάντεν και Σμιθ επέστρεψαν και ο αγώνας έγινε ντέρμπι. Στα τελευταία 2 λεπτά η Κύμη κατάφερε να ξεφύγει μα μια μικρή διαφορά και τελικά να φτάσει στην νίκη.

Ο Σμίθ είχε 22 πόντους μαζεύοντας και 10 ριμπάουντ με τον Μακ Φάντεν να έχει 18 πόντους και τον Μανωλόπουλο να προσθέτει 14 για τους νικητές. Από τον ΠΑΟΚ ξεχώρισε ο Κόνιαρης με 15 πόντους, ο Ζάρας είχε 15 και ο Τζόουνς 9 κατεβάζοντας και 15 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 24-27, 51-46, 65-66 και 88-85
Keywords
Τυχαία Θέματα