Destiny 2: Warmind Review

Ra Ra Rasputin…

Μόλις ανακοινώθηκε το Warmindόλοι απευχόμασταν να βαδίζει στα χνάρια του TheCurseofOsirisτου πρώτου DLCτου Destiny 2 που δυστυχώς για όλους όσους ενεπλάκησαν (developersκαι κοινό) το αποτέλεσμα ήταν απογοητευτικό. Η μοναδική ερώτηση που μας απασχολεί είναι αν αυτό το δεύτερο expansionεπέφερε αλλαγές που θα λειτουργήσουν αποδοτικά στην ανανέωση του παιχνιδιού. Δεν είμαι σίγουρη αν η απάντηση είναι θετική ή αρνητική γιατί το Warmindαυτό καθ’ εαυτό δεν αποτελείται από προβληματικό υλικό.

Τα αρνητικά απορρέουν κυρίως από την αδυναμία εξίσωσης

της οικονομικής του αξίας σε συνάρτηση με την ποσότητα του περιεχομένου του. Η κοινή πεποίθηση ότι έχει ελλείψεις και ελαττώματα δεν είναι αβάσιμη, όμως βλέπουμε και κάποιες ευχάριστες προσθήκες που αποτελούν ένα βήμα για την βελτίωση του τίτλου. Εντούτοις δεν είναι αρκετά δραστικές ώστε να συντελέσουν στην μακριά πνοή του.

Το storylineαυτήν την φορά προσεγγίζει ένα άλλο κομμάτι του σύμπαντος φέρνοντας μας σε επαφή με λιγότερο γνωστούς χαρακτήρες που όμως έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στον κόσμο του Destiny. Συγκεκριμένα αναφερόμαστε στην Dr. AnastasiaBray. Μία Hunterπου θεωρούνταν νεκρή αφού μετά την μάχη του TwilightGapείχε εξαφανιστεί. (Για όσους δεν γνωρίζουν αναφερόμαστε στην περίοδο που όλοι οι οίκοι των Fallenένωσαν τις δυνάμεις τους κάτω από το bannerτου HouseofDevilsμε σκοπό να αιχμαλωτίσουν τον Traveler).

Στόχος της Anaείναι να “στρατολογήσει” το τελευταίο ενεργό Warmind, τον Rasputin, ώστε να βοηθήσει την ανθρωπότητα στις μάχες που ήδη διεξάγονται και που την περιμένουν. Η δημιουργία του έγινε στα εργαστήρια της ClovisBrayμε την Anaνα είχε ενεργό ρόλο στην ανάπτυξη του αφού ήταν εκείνη που δούλεψε με την ανεξάρτητη σκέψη του συγκεκριμένου A.I. Η έρευνά της, την οδηγεί στον Άρη που πλήγεται από την παρουσία των Hiveδυσκολεύοντας έτσι τις προσπάθειές της.

Η συνέχεια είναι αυτονόητη. Θα πρέπει ο Guardianπου έχει καταντήσει το παιδί για όλες τις δουλειές να βγάλει το φίδι από την τρύπα, κυριολεκτικά αυτήν την φορά. Το εγχείρημα βρίσκει τον CommanderZavalaαρχικά αντίθετο (πρωτότυπο) αφού ο Rasputinήταν αυτός που έστρεψε τον SIVAεναντίον των IronLordsαφήνοντας τον Saladinτελευταίο των Μοϊκανών.

Μια πραγματικά ενδιαφέρουσα πλοκή με ρίζες στην πρώιμη ιστορία του Destinyκαι που δυστυχώς μία ακόμη φορά μπορείτε να απολαύσετε μόνο στα “χαρτιά”. Ελάχιστo από το τεράστιο περιεχόμενο αποτυπώνεται in-gameκαι με τις grimoireκάρτες να έχουν μπει στο συρτάρι θα πρέπει να είστε διατεθειμένοι να ψαχτείτε στο DestinyPedia. Αν αυτό το τόσο ολοκληρωμένο σύμπαν με το πλούσιο loreείχε αποδοθεί πιο παραστατικά ίσως να μην είχαμε το αποτέλεσμα ενός DLCμε campaign διάρκειας δύο ωρών.

Όσον αφορά τις καινούριες προσθήκες, η προσάρτηση του EscalationProtocolείναι από τις πιο επιτυχημένες. Πρόκειται για ένα hordemodepubliceventβαθμιαίας κλιμάκωσης, που στο σύνολο του απαρτίζεται από εφτά κύματα εχθρών με ένα newbossκάθε εβδομάδα. Αν το eventέχει αίσια έκβαση θα ανταμειφθείτε με αποκλειστικό lootτου Protocolαφού πρώτα έχετε στην κατοχή σας ένα DecryptedCacheKey.

Τα strikesέχουν επίσης ανανεωθεί με το WillOfTheThousandsκαι το StrangeTerrain. Στο τελευταίο έχετε να αντιμετωπίσετε τον Nokrisπου δεν είναι άλλος από το καμάρι του Oryx. Ωστόσο αυτή η ανανέωση δεν αύξησε την θετική διάθεση, δικαιολογημένα όμως αφού τα παραπάνω αποτελούν επανάληψη των campaignmissionsκαι με το τρίτο strike, TheInsightTerminus, να είναι PS4 exclusive.

Στο κομμάτι του Raid, (ανοικτή πληγή και συνεχής αγώνας για τους soloplayers) προστέθηκε ένα νέο Lairπου ονομάζεται SpireOfTheStarsαν και θα προτιμούσαμε ένα projectεντελώς νεοσύστατο. Το ανάλογο lootείναι παρών, όπως και οι ποζεράδες που μόνο στο σβέρκο του Zavalaδεν έχουν ανέβει για να μοστράρουν το TheEmperorsEnvy. Φυσικά τα exoticsδεν θα μπορούσαν να λείπουν τα οποία πλέον μπορούν να γίνουν masterworkκαι έχουμε ακόμη επιστροφή παλαιότερων όπλων, όπως το SurosRegime. Μία επίσης καλή επιλογή θα ήταν η επαναφορά του MonteCarloώστε να σταματήσουν ορισμένοι ενοχλητικοί ¨Scout-άδες¨ να κριτικάρουν την μικρή εμβέλεια του αγαπημένου σου auto-rifle.

Το νέο add-onφέρνει στο PvPδύο καινούργιους cruciblemaps, ασχέτως αγοράς του Warmind. Τα privatematchesεπέστρεψαν οπότε φτιάξτε τα fireteamτης επιλογής σας χωρίς πια να σας απασχολούν τα dropout, οι campersκαι οι AFKπαίκτες. Ταυτόχρονα δύο νέες βαθμίδες κατάταξης κάνουν την εμφάνισή τους. Το Valor (quickplay) το οποίο ανεβάζουμε ανεξαρτήτως αποτελέσματος, με τη νίκη να χαρίζει περισσότερους πόντους και το Glory (competitivemode) που αφαιρεί πόντους στην ήττα. Αποτελούνται από έξι ranksμε το Legendνα είναι η επιτομή των ικανοτήτων και της απόδοσής σας.

Τέλος έχουμε και μικρές αλλαγές που μοιάζουν περισσότερο με postscriptsόπως αύξηση του Vaultspace, εισαγωγή του EmoteWheelκαι επιστροφή των fragmentsμε ανταμοιβή collectibles. Τα καινούργια όπλα και πανοπλίες είναι κατά ένα ποσοστό αντίγραφα των παλιών με διαφορετικά cosmetics. Έχουμε πλέον βαρεθεί να βλέπουμε reskinnedOmolonκαι όχι μόνο. Το ίδιο συμβαίνει στην κατηγορία των sparrowsκαι των shipsμε κάποιες εξαιρέσεις βέβαια που ομολογουμένως είναι εντυπωσιακές. Η επαναφορά του SRL, ένα από τα πιο διασκεδαστικά κομμάτια του τίτλου που δυστυχώς δεν συμπεριλαμβάνεται, θα ήταν μία καλή ευκαιρία να αναδείξουμε τον καινούργιο εξοπλισμό και να βγάλουμε όλοι το ψώνιο από μέσα μας στην γραμμή εκκίνησης.

Toreviewβασίστηκε στην PS4 έκδοση του DLC, η οποία μας παραχωρήθηκε από την IGE.

IGN GreeceΑνακοινώθηκαν τα παιχνίδια του PS Plus για τον ΑύγουστοMonster Hunter World: Κάθε αρχή και δύσκολη... ακόμη και για το PC PortΦήμη: Η Γερμανία θα απαγορεύει τα pre-orders σε παιχνίδια χωρίς ημερομηνία κυκλοφορίας

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα