Destiny 2: Curse of Osiris Review

This is a Vex world

Eπιτέλους ήρθε η ώρα να γνωρίσουμε τον Osiris. Τον πιο ισχυρό guardianπου πέρασε από το Vanguard. Εκπαιδευμένος από τους IronLordsκαι μαθητής του Speaker. Μία αμφιλεγόμενη προσωπικότητα, που προς τιμήν της δημιουργήθηκαν τα ομώνυμα Trialsκαι που οι ¨αιρετικές¨ του απόψεις (για ορισμένους) είχαν ως αποτέλεσμα την εξορία του.

Το storylineμας μεταφέρει στο πλανήτη Mercuryμε το περιβάλλον να παραπέμπει σε sci-fiαρχαία Αίγυπτο. Κάτι σαν το Stargate. Σε αυτόν τον machineworldο Osirisανακαλύπτει

ότι τα Vexέχουν προσομοιώσει ένα μέλλον όπου υπερισχύουν στον αληθινό κόσμο εξαλείφοντας κάθε άλλη μορφή ζωής. Ιθύνων νους ο Panoptes. ‘Ένα Axis-Mindπου φυσικά είναι και το finalboss. Ο πρώην Commanderέρχεται σε επαφή με την IkoraReyώστε να την προειδοποιήσει για την επικείμενη απειλή.

Tocampaignγια μία ακόμη φορά επαναλαμβάνει το γνωστό χρονικό μοτίβο διάρκειας δύο ωρών, ακριβώς όπως είχαμε δει στα TheDarkBelowκαι HouseofWolves. Αν και με αυτό το DLCαναμενόταν ότι θα γινόντουσαν αλλαγές που θα ολοκλήρωναν την προσπάθεια βελτίωσης του υπάρχοντος περιεχομένου, παρατηρούμε ότι η Bungieδεν χρησιμοποιεί στο έπακρο τις δυνατότητες του τίτλου ώστε να δημιουργήσει ευκαιρίες και να προωθήσει το προϊόν της.

Αναλυτικότερα στο expansionσυμπεριλαμβάνεται το Mercuryως νέο patrolareaπου όμως έχει περιορισμένη έκταση. Αντικειμενικά δεν ξεπερνάει το μέγεθος ενός cruciblemap. Η περιοχή φιλοξενεί ένα publicevent , το VexCrossroads, μονάχα ένα LostSectorκαθώς και το Lighthouseπου εξυπηρετεί σαν βάση για τους guardians.

Οικοδεσπότης είναι ο BrotherVanceο οποίος σας παρέχει normalή heroicadventuresόπως επίσης και μία καινούργια σειρά αποστολών τα LostProphecyVerses. Με την ολοκλήρωσή τους θα έχετε ως ανταμοιβή μία ξεχωριστή κατηγορία Vex-themedόπλων και την Sagira, το ghostτου Osiris.

Στα οκτώ missionsπου ολοκληρώνουν την ιστορία θα βρεθείτε πολλές φορές στην ίδια τοποθεσία με το Infinityforestνα κρατάει τα σκήπτρα της επανάληψης. Και παρόλο που οι αποστολές συγγραφικά έχουν συνέχεια και συνοχή, η εμπειρία που αφήνουν είναι μουντή αφού το κοινότυπο gameplayδεν έχει αλλάξει στο ελάχιστο. Εμπεριέχονται επίσης δύο νέα Cruciblearenas, το Pacificaκαι τα Radiantcliffs, με τους κατόχους του PS4 να απολαμβάνουν την επιπλέον τοποθεσία του Wormhaven.

Τα Strikes αποτελούν επαναλαμβανόμενο υλικό παρμένο από το mainstoryδημιουργώντας αναβρασμό στις τάξεις των παικτών. Η Bungieαναφέρει ότι το συγκεκριμένο κομμάτι δεν πρέπει να αφήνει την αίσθηση ότι είναι αποκομμένο από την ιστορία εξού και η εκ νέου διεξαγωγή των αποστολών ως Strikes. Μία μερίδα των fansυποστηρίζει ότι η εταιρεία επιδεικνύει απλά μία απαθής πολιτική. Εδώ το τι επιλέγει να ενστερνιστεί ο καθένας είναι θέμα ενδοσκόπησης και προσωπικής αντίληψης.

Όπως συμβαίνει με κάθε expansionτο Powerlevelαυξήθηκε από το 300 στο 330. Ομοίως άλλαξε το προτεινόμενο lightτου PrestigeNightfallπου πλέον μόνο οι κάτοχοι του νέου add-onμπορούν να συμμετέχουν. Παράλληλα να αναφερθούμε στο συμπληρωματικό RaidLairτου Leviathan που παρότι μικρότερο σε διάρκεια δεν είναι ευκολότερο. Τα σύνθετα puzzles, οι υψηλού βαθμού δυσκολίας μάχες και ο ακριβής συντονισμός που απαιτείται μεταξύ των guardiansτου fireteamσας, κάνουν για μια ακόμα φόρα την ζωή δύσκολη και τα νεύρα τσατάλια.

Το άλλο σκέλος που καλύπτει το περιεχόμενο του TheCurseofOsirisαφορά τον ανανεωμένο εξοπλισμό όπως και το in-gamefashionμε την προσθήκη νέων cosmetics. Η ποικιλία των χρωμάτων, των ornamentsκαι των transmateffectsομορφαίνουν αισθητικά την εμπειρία του gameplayμε εξαίρεση τα περισσότερα ghostshellsπου πλέον μοιάζουν με κονσέρβες.

Τα νεοαφιχθέντα exoticsείναι μόνο τρία στον αριθμό αν παραβλέψουμε βέβαια το γεγονός ότι το Crimsonhandcannonαποτελεί ένα ¨ανακαινισμένο¨ Reddeath. Εδώ να ανοίξουμε μία μικρή παρέθενση και να αναφερθούμε στην κωμικοτραγική κατάσταση που επικρατούσε στο PvPόταν μας πρωτοσυστήθηκε το PrometheusLens. Ένα tracerifleθανατική ποινή στους αντιπάλους του κατόχου του. Και πόσοι διέθεταν το overpoweredweapon; Σχεδόν οι πάντες. Τα κόκκινα laserήταν μόνιμη εικόνα αφού οποιοδήποτε άλλο όπλο δεν είχε καμία ελπίδα. Άντε να έβλεπες που και που καμία μπλε ακτίνα όταν για σπάσιμο κάποιος χρησιμοποιούσε το Coldheart. Το Crucibleέμοιαζε με lightshowστην Tomorrowland. Ευτυχώς ή δυστυχώς αυτή η κατάσταση τερματίστηκε με το nerfingτου Prometheus.

Toreviewβασίστηκε στην PS4 έκδοση του DLC, η οποία μας παραχωρήθηκε από την IGE.

IGN GreeceΑνακοινώθηκαν τα παιχνίδια του PS Plus για τον ΑύγουστοMonster Hunter World: Κάθε αρχή και δύσκολη... ακόμη και για το PC PortΦήμη: Η Γερμανία θα απαγορεύει τα pre-orders σε παιχνίδια χωρίς ημερομηνία κυκλοφορίας

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα