Capcom: Το Monster Hunter World οφείλει μεγάλο μέρος της επιτυχίας του στη Sony

Sony, τα παιχνίδια είμαστε εμείς.

Η Capcom πήρε ένα μεγάλο ρίσκο αποφασίζοντας να δημιουργήσει ένα Monster Hunter παιχνίδι για τις οικιακές κονσόλες αποφεύγοντας την κλασσική συνταγή στην οποία μας είχε συνηθίσει, κυκλοφορώντας δηλαδή ένα παιχνίδι για τις φορητές κονσόλες της Nintendo.

Το ρίσκο απέδωσε καρπούς και συγκεκριμένα

έγινε το παιχνίδι με τις περισσότερες πωλήσεις στην ιστορία της Capcom.

Για αυτό το ρίσκο μίλησε και ο COO της Capcom Europe COO, Stuart Turner, (μέσω VG247) ο οποίος συζήτησε τους φόβους της εταιρείας, πως αυτή της η προσπάθεια θα μείωνε την επιρροή του franchise στην Ιαπωνία, όπου άλλωστε η εταιρεία κατάφερε να αναπτύξει εμπορικά το Monster Hunter.

Μέρος της επιτυχίας του Monster Hunter World στην Ιαπωνία και σε όλον τον κόσμο, οφείλεται στην υποστήριξη της Sony. “Το ρίσκο αυτής της επέκτασης μειώθηκε με τη βοήθεια της Sony και ιδιαίτερα της Sony Japan, η οποία πίστευε πως το Monster Hunter θα ωθούσε το κοινό της Ιαπωνίας σε περισσότερες αγορές κονσολών PS4. Τελικά είχε δίκιο", εξηγεί ο marketing director Antoine Molant.

“Για εμάς ήταν σαν να δημιουργούμε ένα νέο IP σε ορισμένες αγορές, ήταν τότε σχετικά άγνωστο", προσθέτει ο Turner. “Στα 12 έτη μου στην εταιρεία, πρόκειται για την πρώτη φορά, όπου γνωρίζουμε, ότι το Monster Hunter μπορεί εύκολα να φτάσει τους εμπορικούς του στόχους και στη Δύση, αρκεί να κυκλοφορήσει στις σωστές πλατφόρμες και να έχει καλή ανταπόκριση στο community του online gaming”.

Πλέον, η εταιρεία έχει μόνο να αποδείξει, πως αυτό της το επιτυχημένο πείραμα θα καταφέρει να κάνει το Monster Hunter περισσότερο γνωστό στον υπόλοιπο κόσμο και στη συνέχει θα καταφέρει να εκπληρώσει και τους εμπορικούς στόχους της Capcom.

Ο Γιώργος, όταν δεν κοιμάται όρθιος, είναι αρθρογράφος του IGN Greece. Εάν θέλετε να τον κυνηγήσετε με πυρσούς και τσουγκράνες, για κάποια "πατάτα" που είπε, θα πρέπει να περιμένετε να ξεπεράσει το ending του Infinity War ή βρίστε τον στο Twitter.

IGN GreeceΤο Monster Hunter World ξεπερνάει τα 8 εκατ. αντίτυπα σε πωλήσειςΤο Crossover DLC "Monster Hunter World: Final Fantasy 14" έχει ημερομηνία κυκλοφορίαςΑνακοινώθηκε η ημερομηνία κυκλοφορίας του Monster Hunter World σε PC

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα