Corsair H115i RGB Platinum Review

Η καλύτερη All-in-One λύση.

Πριν καιρό είχαμε παρουσιάσει με σχετικό βίντεο τα νέα καλούδια της Corsair και μετά το review του Corsair SPEC-06 RGB, ήρθε η ώρα να δούμε την Hydro Series της Corsair

με την ναυαρχίδα της σειράς, την H115i RGB Platinum.

Πλέον τα All-in-One συστήματα υδρόψυξης λύνουν τα χέρια και ως κάτοχος της Corsair Hydro Series H60, ήμουν αρκετά ικανοποιημένος από την απόδοση του συστήματός μου. Αν βάλουμε κάτω και τον παράγοντα "συντήρηση", τo All-in-One σύστημα αφήνει ξέγνοιαστους ανθρώπους (σαν κι εμένα) που διαθέτουν πλέον χρόνο μόνο για τα "βασικά" μιας συντήρησης PC. Αφού καταλάβατε λοιπόν το πόσο βαριέμαι να ασχολούμαι με "άλλαξε υγρό στο ψυγείο, τσέκαρε σωληνάκια, κλπ", μπορείτε να καταλάβετε και τη χαρά μου όταν ήρθε στα χέρια μου η H115i RGB Platinum (280mm).

Μεγαλύτερο ψυγείο, μεγαλύτεροι ανεμιστήρες, περισσότερο customization και όλα αυτά συνοδευόμενα από RGB ρυθμιζόμενο (μέσω iCue) φωτισμό...κι άσε μετά να λένε οι άλλοι για Χριστουγεννιάτικα δέντρα, εγώ έχω το PC μου.

Περιεχόμενα συσκευασίας

Πέρα από την πλάκα, η Corsair σοβαρεύει την κατάσταση προσφέροντας χαμηλές θερμοκρασίες, σε τέτοιο βαθμό όπου καθ'όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού στο καμίνι της Αθήνας, το PC σε ώρα gaming έγραφε θερμοκρασίες που δεν ξεπερνούσαν τους 60 βαθμούς Κελσίου (AMD-FX8370 E) με μ.ο. τους 50 βαθμούς. Η Corsair H115i λειτουργεί με έξυπνο τρόπο με το iCue Software, αλλά αυτό θα το δούμε παρακάτω.

Το σύστημα ψύξης μπορεί να χρησιμοποιηθεί με τα περισσότερα sockets επεξεργαστών Intel και AMD τα οποία είναι τα εξής:

Intel LGA 115Χ/1366/2011/2011-3/2066AMD AM2/AM3/AM4/FM1/FM2/sTR4

Από άποψη μεγέθους, η εγκατάσταση μπορεί να γίνει άνετα και σε Midi Tower (εφόσον τηρεί κάποιες προϋποθέσεις) και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επιλέξουν μεταξύ δύο εκδόσεων:

240MM (2x120mm ανεμιστήρες)280MM (2x140mm ανεμιστήρες)

Όπως γίνεται αντιληπτό, οι δύο εκδόσεις διαφέρουν και στο μέγεθος του ψυγείου με την 240ΜΜ να φέρει διαστάσεις 277mm x 120mm x 27mm, ενώ η 280MM έχει 322mm x 137mm x 27mm.

Έκδοση 280mm

Οι ανεμιστήρες του συστήματος είναι της 140mm ML PRO Series, ML για Magnetic Levitation, οι οποίοι κάνουν χρήση μαγνητών για αθόρυβη λειτουργία, δίνοντας μέγιστη απόδοση έως και 2000RPM.

Όπως είπαμε παραπάνω, η Corsair H115i RGB Platinum λειτουργεί με έξυπνο τρόπο μαζί με το iCue software, το οποίο σας δίνει πλήρη έλεγχο στον τρόπο λειτουργίας της υδρόψυξης. Εδώ είναι ίσως και η "αχίλλειος φτέρνα", αφού "no iCue, no...settings". Σε αυτό το σημείο μπορεί κάποιος να αναρωτηθεί... τόσο κακό είναι το iCue; Η εμπειρία μου το τελευταίο διάστημα δεν είναι και τόσο ευχάριστη, καθώς χρησιμοποιώ αρκετά Corsair προϊόντα, αλλά για χρήση με την H115i Platinum είναι ότι πρέπει.

Το iCue σας επιτρέπει να ρυθμίσετε τα πάντα στο σύστημα ψύξης. Από τον φωτισμό σε ανεμιστήρες και ψύκτρα, μέχρι τον τρόπο λειτουργίας τους και τη δημιουργία του δικού σας τρόπου με τον οποίο θα ψύχεται το μηχάνημα, το iCue θα σας λύσει τα χέρια. Στις βασικές επιλογές θα βρούμε τις Quiet, Balanced, Extreme και Zero RPM, οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν ταυτοχρόνως ή να ορίσετε εσείς (σε ανεμιστήρες και αντλία) σε ποιο μοτίβο θα λειτουργούν. Εδώ να αναφέρουμε ότι η επιλογή Zero RPM είναι ένα νέο χαρακτηριστικό το οποίο κλείνει τελείως τους ανεμιστήρες (δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην αντλία) διασφαλίζοντας την ομαλή λειτουργία του PC και τους ενεργοποιεί όταν η θερμοκρασία του υπολογιστή φτάσει τους 45ºC.

Οι βασικές λειτουργίες απόδοσης της H115i RGB Platinum

Custom δημιουργία λειτουργίας απόδοσης της H115i RGB Platinum

Αναφέραμε πως έχουμε την δυνατότητα ρύθμισης, ανάλογα με τις δικές μας προτιμήσεις, του τρόπου λειτουργίας του συστήματος ψύξης. Αυτό δεν αφορά μόνο τη ψύξη του συστήματος, αλλά και τις ειδοποιήσεις/προειδοποιήσεις που θα μας "πετάει" το iCue για τη θερμοκρασία του συστήματος και όχι μόνο αυτό...αλλά και το τι θέλουμε να κάνει γι αυτό όπως π.χ. "Στους 70 βαθμούς τρέξε όλα τα ανεμιστηράκια στο 100%". Ακολουθεί εικόνα με τις επιλογές:

Το notification setup της Η115i RGB Platinum

Για το τέλος αφήσαμε το κομμάτι του φωτισμού, που προσωπικά δεν με "καίει" και τόσο, αλλά πρέπει να το αναφέρουμε για όλους τους RGB enthusiasts εκεί έξω. Πέραν από τα LED σημεία στους ανεμιστήρες (8 συνολικά/4 στον καθένα), η H115i Platinum RGB διαθέτει 16 σημεία στο πάνελ της ψύξης με το καθένα να μπορεί να ρυθμιστεί ξεχωριστά στα γούστα του καθενός ή με τα έτοιμα presets που διαθέτει η εφαρμογή iCue. Μπορείτε κάλλιστα να αποθηκεύσετε το αγαπημένο σας setup ούτως ώστε να "τρέχει" ακόμα και με απενεργοποιημένο το iCue.

Οι επιλογές φωτισμού της H115i RGB Platinum

IGN Greece10 λεπτά "The Witcher 3" στο Nintendo SwitchTα πρώτα 19 λεπτά του gameplay του Erica - Gamescom 2019Final Fantasy VIII Remastered - Release Date Reveal Trailer

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα