Κυρώσεις κατά της Τουρκίας ζητά η Γαλλία μετά τις ύβρεις Ερντογάν. Και ο Μπαχτσελί χαρακτήρισε «πολιτικά σχιζοφρενή» τον Μακρόν

Να εγκρίνουν μέτρα κατά της Τουρκίας κάλεσε τους Ευρωπαίους ηγέτες η Γαλλία. Υπενθυμίζεται ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αμφισβήτησε την πνευματική υγεία του Γάλλου προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν και κάλεσε για μποϊκοτάζ των γαλλικών προϊόντων.

«Η Γαλλία είναι ενωμένη και η Ευρώπη είναι ενωμένη. Στο επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, η Ευρώπη θα πρέπει να λάβει αποφάσεις που θα της επιτρέψουν να ενισχύσει

την ισορροπία δυνάμεων με την Τουρκία προς την καλύτερη υπεράσπιση των συμφερόντων της και των ευρωπαϊκών αξιών», δήλωσε σε βουλευτές ο υπουργός Εμπορίου Φρανκ Ριστέρ χωρίς να επεκταθεί.

Νωρίτερα, παραλήρημα κατά του Εμμανουέλ Μακρόν εξαπέλυσε  από το βήμα της Τουρκικής Βουλής ο ηγέτης των εθνικιστών και εταίρος του Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτελί.

Χαρακτήρισε τον Γάλλο πρόεδρο «πολιτικά σχιζοφρενή» και του συνέστησε να ασχοληθεί καλύτερα με τα χόμπι του παρά με τη… θρησκεία των θρησκειών, το Ισλάμ.

«Ο Μακρόν δεν έχει με τίποτα άλλο να κουράσει το κεφάλι του; Με άλλο ζήτημα, δουλειά ή χόμπι να απασχοληθεί; Αυτός ο πολιτικά σχιζοφρενής με ποιο δικαίωμα θέτει ως στόχο του την αναμόρφωση του Ισλάμ;», είπε χαρακτηριστικά ο ακροδεξιός Τούρκος πολιτικός.

Διαβάστε ακόμα: Ο Ερντογάν συνεχίζει την κόντρα με Μακρόν και τον αποκαλεί ναζί. Καλεί σε μποϊκοτάζ Γαλλικών προϊόντων. Σαουδική Αραβία και Κουβέιτ ανταποκρίθηκαν

The post Κυρώσεις κατά της Τουρκίας ζητά η Γαλλία μετά τις ύβρεις Ερντογάν. Και ο Μπαχτσελί χαρακτήρισε «πολιτικά σχιζοφρενή» τον Μακρόν appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα