SOS από τον Τσιόδρα για την διασπορά του ιού : Είναι χειρότερα τα πράγματα στο δεύτερο κύμα. Είναι ώρα ευθύνης και ώρα συνείδησης

«Δεν έχω χαρτιά μπροστά μου σε μια ημέρα ιστορική που έχουμε ιστορικές μνήμες ανδριοσύνης μπροστά στον φασισμό νομίζω περισσότερο από την γλώσσα των αριθμών μιλάει η γλώσσα της καρδιάς και από την γλώσσα των μέτρων η φωνή της συνείδησης», ανέφερε κατά την έναρξη της ομιλίας του στην ενημέρωση για τον κορωνοϊό ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας. 

«Δεν χάνουμε την ελπίδα μας» είπε ο κ. Τσιόδρας, ενώ αναφερόμενος στις απαγορεύσεις επισήμανε ότι δεν του είναι ευχάριστο να φορούν όλοι μάσκα και τα μικρά παιδιά. «Εμείς στην επιτροπή με μια ψυχή και μια φωνή προσπαθούμε να έχουμε όσο το δυνατόν πιο ανεκτά
μέτρα και να αποφύγουμε το lockdown. Η στάση του καθενός θα κρίνει την πορεία», πρόσθεσε.

Αναφέρθηκε στους νέους λέγοντας ότι  :»είναι χειρότερα τα πράγματα στο δεύτερο κύμα και το γνωρίζαμε και το περιμέναμε. Έτσι κινούνται οι πανδημίες. Είναι ώρα ευθύνης και ώρα συνείδησης. Είναι ώρα να μιλήσουν οι καρδιές. Δεν είναι σκλαβιά αλλά είναι επιλογή ελευθερίας», Το εμβόλιο θα έρθει νωρίτερα απ’ ότι περιμέναμε. Το εμβόλιο της Οξφόρδης δουλεύει σε όλες τις ηλικίες, εξήγησε.

«Δεν μπορούμε να μπούμε στην προσωπική επιλογή του καθενός, συμπλήρωσε και τόνισε ότι βλέπει να αυξάνεται το ποσοστό διασποράς ειδικά στην βόρεια Ελλάδα και «λέμε που θα φτάσει αυτό;»

Πρόσθεσε ότι ο ίδιος έχει να πάει σε καφέ από τον Φεβρουάριο και είπε ότι ξέρει ότι οι συνθήκες είναι ασφυκτικές στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Είπε ακόμα ότι γίνεται κάθε προσπάθεια και επανέλαβε ότι η χρήση της μάσκας πρέπει να είναι σωστή τονίζοντας ότι δεν την φοράμε κάτω από τη μύτη!

Σχολίασε όλα όσα γίνονται γύρω μας με εκείνους που θέλουν να ξεδώσουν και συνωστίζονται στα κέντρα. Ο κορονοϊός δεν σέβεται κανέναν. Από αυτούς που δουλεύουν στο εργοστάσιο μέχρι αρχηγούς κρατών.

Ο καθηγητής επεσήμανε ακόμα ότι γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια με την ιχνηλάτηση των κρουσμάτων. Αν δεν κάνουμε όλα όσα σας είπα δεν θα γίνει τίποτα σωστά.

Ο “χάρτης” με τα 1259 κρούσματα της Τρίτης. Από αυτά, τα 62 εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας και ακόμη 4 εισαγόμενα κρούσματα αφορούν πολίτες που μετέβησαν αυτοβούλως για έλεγχο.

Από τα 1.193 εγχώρια κρούσματα, τα 112 συνδέονται με γνωστές συρροές (οι 51 προέρχονται από το ΚΥΤ Χίου). Αναλυτικότερα:

295 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής , εκ των οποίων 15 αναφέρουν επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα291 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων 14 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 10  αναφέρουν επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα73 κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης, εκ των οποίων 13 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 6 αναφέρουν επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα61 κρούσματα στην Π.Ε. Χίου, εκ των οποίων 51 συνδέονται με συρροή στο ΚΥΤ Χίου55 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών, εκ των οποίων 26 προέρχονται από τυχαία δειγματοληψία του ΕΟΔΥ, ενώ 1 συνδέεται με γνωστή συρροή47 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας, εκ των οποίων 14 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 8 αναφέρουν επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα22 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής21 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων, εκ των οποίων 4 συνδέονται με γνωστές συρροές20 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου20 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας19 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων18 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστές συρροές18 κρούσματα στην Π.Ε. Δράμας15 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης13 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας, εκ των οποίων 3 συνδέονται με γνωστή συρροή12 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας12 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας, εκ των οποίων 7 συνδέονται με γνωστή συρροή12 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης11 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς4 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας3 κρούσματα στην Π.Ε. Αρκαδίας2 κρούσματα στην Π.Ε. Άρτας4 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας1 κρούσμα στην Π.Ε. Γρεβενών7 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας8 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή7 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου4 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσπρωτίας9 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή2 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς5 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας1 κρούσμα στην Π.Ε. Κω6 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου8 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας7  κρούσματα στην  Π.Ε. Μεσσηνίας6 κρούσματα στην Π.Ε. Νάξου7 κρούσματα στην  Π.Ε. Πιερίας9 κρούσματα στην Π.Ε. Ρόδου3 κρούσματα στην Π.Ε. Σποράδων, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή5 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας2 κρούσματα στην Π.Ε. Φλώρινας5 κρούσματα στην Π.Ε Χανίων

Ακόμη, 43 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση.

Διαβάστε ακόμα: Ξεπέρασαν τα 1.200 τα νέα κρούσματα κορωνοϊού. 12 νεκροί και 102 διασωληνωμένοι. Δείτε τις ανακοινώσεις Τσιόδρα- Χαρδαλιά

The post SOS από τον Τσιόδρα για την διασπορά του ιού : Είναι χειρότερα τα πράγματα στο δεύτερο κύμα. Είναι ώρα ευθύνης και ώρα συνείδησης appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα