Κοντά σε λοκντάουν πολλές ευρωπαϊκές χώρες λόγω της έξαρσης της πανδημίας- Σε καραντίνα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ

Πολλές χώρες είναι πλέον αντιμέτωπες με τον κίνδυνο νέου lockdown προειδοποίησε ο Π.Ο.Υ.καθώς αυξάνονται διαρκώς τα ημερήσια κρούσματα και η πίεση στο σύστημα υγείας. 

Όπως επισημαίνει το Bloomberg, το νέο κύμα του κορωνοϊού φαίνεται διαφορετικό από το πρώτο. Τα κρούσματα είναι πολύ υψηλότερα, αλλά είναι περισσότερα και τα τεστ. Εν τω μεταξύ, ο αριθμός των θυμάτων είναι πολύ μικρότερος σε σχέση με την άνοιξη,

αλλά έχει αρχίσει να αυξάνεται ανησυχητικά τις τελευταίες ημέρες. Με τα συστήματα υγείας να βρίσκονται υπό ολοένα και μεγαλύτερη πίεση, μόνο ένα δραστικό εργαλείο παραμένει: το κλείσιμο της οικονομίας και η παραμονή των πολιτών στα σπίτια τους.

«Πολλές χώρες είναι πλέον αντιμέτωπες με τον κίνδυνο ενός lockdown τις ερχόμενες εβδομάδες» δήλωσε ο Μάικλ Ράιαν, διευθυντής του έκτακτου προγράμματος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

O Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν παραδέχτηκε την Παρασκευή ότι η χώρα του μπορεί να επιστρέψει σε καθεστώς αυστηρότερων περιορισμών στην κίνηση των πολιτών. Στην Ιταλία κάποια γυμναστήρια και κινηματογράφοι δήλωσαν ότι δεν θα υπακούσουν στις εντολές, ενώ ο πρωθυπουργός Κόντε οριστικοποιεί ένα νέο πακέτο στήριξης για την ανακούφιση των επιχειρήσεων.

Στην Ισπανία, η κεντρική κυβέρνηση θα αναθέσεις στις περιφέρειες έκτακτες εξουσίες για την κήρυξη lockdown και την επιβολή περιοριστικών μέτρων.

Το Βέλγιο εξετάζει λοκντάουν, η Πολωνία και η Τσεχία ετοιμάζονται να επιβάλλουν περαιτέρω περιοριστικά μέτρα. Η Ιρλανδία έκλεισε την οικονομία της για έξι εβδομάδες.

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ προσανατολίζεται σε κλείσιμο των μπαρ και των εστιατορίων, ενώ η Μόσχα είναι αντίθετη η Μόσχα με το κλείσιμο μπαρ κι εστιατορίων από τις 11

Σε καραντίνα ο Σεργκέι Λαβρόφ

Σε προληπτική καραντίνα τέθηκε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, καθώς όπως μετέδωσε το πρακτορείο RIA,  ήρθε σε επαφή με άτομο θετικό στον κορωνοϊό.

Λόγω της καραντίνας τα προγραμματισμένα ταξίδια και οι συναντήσεις του κ. Λαβρόφ αναβλήθηκαν. Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας βρέθηκε στην Αθήνα τη Δευτέρα.

Διαβάστε ακόμα: Θετική στον κορονοϊό η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως και ο σύζυγός της. Η ανάρτηση της στο Twitter

The post Κοντά σε λοκντάουν πολλές ευρωπαϊκές χώρες λόγω της έξαρσης της πανδημίας- Σε καραντίνα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα