Πολιτική Προστασία για κακοκαιρία «Κίρκη»: Αποφεύγετε τις άσκοπες μετακινήσεις έως την Πέμπτη

Έκκληση στους πολίτες να αποφύγουν κάθε περιττή μετακίνηση έκανε  ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου με αφορμή την κακοκαιρία «Κίρκη» που αναμένεται να πλήξει την χώρα μας τις επόμενες δύο ημέρες. «Για κανένα λόγο μην διασχίζετε χείμαρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, πεζή ή με όχημα» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή της η Πολιτική Προστασία σημειώνει:

«Σε συνέχεια των σχετικών προβλέψεων για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα από αργά σήμερα το βράδυ (Τρίτη 27-10-20) που θα εκδηλωθούν κυρίως την Τετάρτη (28-10-20

ημέρα της Εθνικής Εορτής) σε πολλές περιοχές της χώρας, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένους ανέμους, καλούμε τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν πιστά τις εξής βασικές οδηγίες:

Αποφύγετε κάθε περιττή μετακίνηση κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων και ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρά σας ερμητικά, έχοντας πάντα υπόψη σε περίπτωση δημιουργίας χειμάρρων να μετακινηθείτε στα ψηλότερα σημεία του σπιτιού. Μην διασχίζετε για κανένα λόγο χείμαρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, πεζή ή με όχημα, εάν βρεθείτε στη θέση αυτή. Για κανένα λόγο.

Πηγή αρχικής φωτογραφίας: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμα: Έρχεται η κακοκαιρία Κίρκη με βροχές, καταιγίδες και χαλάζι την 28η Οκτωβρίου. Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν (χάρτες)

The post Πολιτική Προστασία για κακοκαιρία «Κίρκη»: Αποφεύγετε τις άσκοπες μετακινήσεις έως την Πέμπτη appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα