ΗΠΑ. Τέλος οι μάσκες για πλήρως εμβολιασμένους – Οι νέες οδηγίες από το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών

Οι πλήρως εμβολιασμένοι μπορούν να ασκηθούν και να συμμετέχουν σε μικρές συγκεντρώσεις σε εξωτερικούς χώρους χωρίς να φορούν μάσκα προσώπου. Όπως ανακοίνωσε το CDC, οι Αμερικανοί που έχουν λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου θα μπορούν να περπατούν στο δρόμο, να συναντούν συγγενείς τους, να προσέρχονται σε μικρές συγκεντρώσεις χωρίς μάσκα.

Ειδικότερα, τους δίνεται η δυνατότητα να μην φορούν μάσκα όταν περπατούν, κάνουν ποδήλατο και πεζοπορούν, μόνοι τους ή με μέλη της οικογένειάς τους. Μπορούν επίσης να συναντηθούν σε εξωτερικούς χώρους με μια μικρή ομάδα άλλων πλήρως εμβολιασμένων ατόμων ή

ένα μείγμα πλήρως εμβολιασμένων και μη εμβολιασμένων ατόμων.

Κάντε κλικ στο podstories.gr της Μηχανής του Χρόνου και ακούστε τις ιστορίες μας. Ακούστε δωρεάν επιλεγμένα άρθρα και περιηγηθείτε στο podcast μας…

Ωστόσο, το CDC εξακολουθεί να συνιστά σε πλήρως εμβολιασμένους να φορούν μάσκα σε εξωτερικούς χώρους όπου ελλοχεύει κίνδυνος Covid-19. Σε αυτά περιλαμβάνονται αθλητικές εκδηλώσεις, συναυλίες, παρελάσεις και άλλα πολυσύχναστα μέρη.

Στις νέες οδηγίες του το CDC συστήνει :

– Οι πλήρως εμβολιασμένοι Αμερικανοί μπορούν να συγκεντρώνονται σε εσωτερικούς χώρους, σε ιδιωτικές κατοικίες, σε μικρές ομάδες χωρίς μάσκες ή αποστάσεις. Οι εμβολιασμένοι μπορούν να συγκεντρωθούν σε σπίτι με μη εμβολιασμένους από ένα μόνο νοικοκυριό, επίσης χωρίς μάσκες ή αποστάσεις.

– Οι εμβολιασμένοι δεν χρειάζεται να μπουν σε καραντίνα ή να υποβληθούν σε τεστ, εάν έχουν εκτεθεί στον κορωνοϊό, αρκεί να μην εμφανίσουν συμπτώματα λοίμωξης. Εάν εμφανίσουν συμπτώματα, πρέπει να απομονωθούν, να εξεταστούν και να μιλήσουν με το γιατρό τους.

– Στους δημόσιους χώρους οι εμβολιασμένοι πρέπει να συνεχίσουν να φορούν μάσκες και να διατηρούν τις αποστάσεις όπως και τις οδηγίες προφύλαξης, σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

– Οι εμβολιασμένοι θα πρέπει να συνεχίσουν να αποφεύγουν μεγάλες και μεσαίες συγκεντρώσεις.

Ακούστε και απολαύστε δωρεάν podcast της Μηχανής του Χρόνου…

The post ΗΠΑ. Τέλος οι μάσκες για πλήρως εμβολιασμένους – Οι νέες οδηγίες από το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα