Υπό εξέταση ο εμβολιασμός κατ’ οίκον-Ποιες ηλικίες αφορά. Πώς λύθηκε το πρόβλημα με τους 30άρηδες που έλαβαν ακυρωτικό SMS

Τον κατ’ οίκον εμβολιασμό προανήγγειλε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, μιλώντας στην ΕΡΤ. Η Ελλάδα είναι στον ευρωπαϊκό μέσο όρο των εμβολιασμών, αλλά μπορούμε να πάμε καλύτερα, είπε και αναφέρθηκε στο σχέδιο υπό μελέτη για κατ’ οίκον εμβολιασμό ατόμων από 80- 89 ετών.

«Η συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα των 85+ δεν είναι η πιο ενδεικτική, διότι μπορεί να υπάρχουν κινητικά προβλήματα, δυσκολία να μετακινηθούν από το σπίτι, μπορεί να υπάρχουν

ζητήματα ως προς την περιοχή όπου ζουν. Άρα θα αντιμετωπιστούν ως ειδικότερη ομάδα όσοι δεν μπορούν να προσέλθουν σε εμβολιαστικά κέντρα τις αμέσως επόμενες εβδομάδες. Θα μελετήσουμε πώς μπορούμε να διευκολύνουμε τον εμβολιασμό αυτών των ανθρώπων και με κατ’ οίκον εμβολιασμό», δήλωσε.

Κάντε κλικ στο podstories.gr της Μηχανής του Χρόνου και ακούστε τις ιστορίες μας. Ακούστε δωρεάν επιλεγμένα άρθρα και περιηγηθείτε στο podcast μας…

«Το καλύτερο εμβόλιο είναι το πιο γρήγορο», είπε ο κ. Σκέρτσος και πρόσθεσε ότι αν ήταν στο χέρι του, θα επέλεγε να εμβολιαστεί με AstraZeneca.

Στο μεταξύ, άνοιξε από χθες το βράδυ η πλατφόρμα των ραντεβού για εμβολιασμό για την ηλικιακή ομάδα 30-39 ετών. Αρκετοί είναι οι πολίτες που έχουν, ήδη, κλείσει ραντεβού για να εμβολιαστούν με το σκεύασμα της AstraZeneca, που θα χορηγηθεί αποκλειστικά σε αυτή την κατηγορία.

Υπήρξαν, ωστόσο, ορισμένες περιπτώσεις που έλαβαν ακυρωτικό SMS στο αίτημα που έκαναν, καθώς δεν λήφθηκε υπόψη από το σύστημα το γενέθλιο έτος τους (1991), αλλά η ημερομηνία κατά την οποία θα συμπληρώσουν το 30ό έτος της ηλικίας τους.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας  εκ παραδρομής στάλθηκαν ελάχιστα μηνύματα ακύρωσης ραντεβού (30-39). Το ζήτημα αντιμετωπίστηκε στο 100% και όσοι έλαβαν μηνύματα ακύρωσης, τα ραντεβού τους θα επαναπρογραμματιστούν.

Ακούστε και απολαύστε δωρεάν podcast της Μηχανής του Χρόνου…

The post Υπό εξέταση ο εμβολιασμός κατ’ οίκον-Ποιες ηλικίες αφορά. Πώς λύθηκε το πρόβλημα με τους 30άρηδες που έλαβαν ακυρωτικό SMS appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα