Αγία Βαρβάρα. Ένοχοι οι τρεις ανήλικοι για τη δολοφονία της 50χρονης. Ως ηθική αυτουργός καταδικάστηκε η κόρη του θύματος

Ένοχοι κρίθηκαν και οι τρεις ανήλικοι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία της 50χρονης μητέρας στην Αγία Βαρβάρα, τον περασμένο Νοέμβριο, με έναν από τους κατηγορούμενους να είναι η ίδια της η κόρη.Το δικαστήριο τους επέβαλε όκτω χρόνια σε κατάστημα κράτησης ανηλίκων, ενώ θα παρακολουθούνται και από ψυχολόγο. 

Η 15χρονη κοπέλα ισχυρίστηκε ότι οι σχέσεις της με τη μητέρα της δεν ήταν καθόλου καλές, ενώ από την πλευρά του ο 17χρονος Ρουμάνος, φίλος της 15χρονης, ισχυρίστηκε ότι το έγκλημα το διέπραξε ο τρίτος κατηγορούμενος. Μάλιστα, όπως αποκαλύφθηκε κατά την διαδικασία, το ζευγάρι

είχε κανονίσει να σκοτώσει την 50χρονη μητέρα της κοπέλας, αλλά επειδή δεν μπορούσαν, ο Ρουμάνος φώναξε τον Έλληνα φίλο του.

Η εισαγγελέας, στην αγόρευσή της, πρότεινε να κηρυχθούν ένοχοι οι τρεις έφηβοι βάσει του κατηγορητηρίου, λέγοντας ότι πρόκειται για ένα από τα πιο συγκλονιστικά εγκλήματα, που τελέστηκε με απίστευτη σκληρότητα.

Οι κατηγορούμενοι, δια των συνηγόρων τους, ζήτησαν να τους αναγνωριστούν ελαφρυντικά, όμως το δικαστήριο απέρριψε το αίτημά τους.

Κάντε κλικ στο podstories.gr της Μηχανής του Χρόνου και ακούστε τις ιστορίες μας. Ακούστε δωρεάν επιλεγμένα άρθρα και περιηγηθείτε στο podcast μας…

«Το δικαστήριο επέβαλε τη μεγαλύτερη προβλεπόμενη ποινή παρακολούθησης από κατάστημα κράτησης ανηλίκων με τη συνδρομή να παρακολουθούν οι ανήλικοι ειδικό ψυχολόγο. Θεωρώ ότι δεν έχουν συνειδητοποιήσει ακριβώς τι έχει συμβεί. Ο ένας κατηγορούσε τον άλλον για το ποιος έκανε την πράξη. Δεν δόθηκε καμία απάντηση στο δικαστήριο ποιος ήταν ο λόγος που οδήγησε στο έγκλημα. Σύμφωνα με την προδικασία, η 15χρονη είχε υποστηρίξει ότι η μητέρα της δεν της φερόταν καλά, όμως αυτός ο ισχυρισμός δεν αποδείχτηκε στο δικαστήριο», δήλωσε ο συνήγορος υπεράσπισης ενός εκ των κατηγορουμένων, Απόστολος Λύτρας.


Υπενθυμίζεται ότι το έγκλημα έγινε για 10.000 ευρώ από την πώληση του αυτοκινήτου, που ανήκε στον πατέρα και σύζυγο της οικογένειας, ο οποίος όμως είχε φύγει από τη ζωή το 2019. Οι ανήλικοι ήθελαν να αποσπάσουν αυτά τα χρήματα με σκοπό να διαφύγουν στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με τις καταθέσεις τους, η ανήλικη κοπέλα φέρεται να είπε στις αρχές για τη στιγμή της δολοφονίας: «Όταν ήρθαν στο σπίτι, μπήκαν κατευθείαν στο δωμάτιο της μητέρας μου. Επειδή ήξερα τι θα συμβεί έκατσα στο κρεβάτι μου και έτρεμα. Λίγο αργότερα άκουσα τη μητέρα μου να ουρλιάζει και για λίγο ακούγονταν φασαρία. Μετά από λίγο δεν ακούγονταν κάτι. Ήρθαν στο δωμάτιό μου και μου είπαν ότι όλα τελείωσαν. Κατάλαβα ότι η μητέρα μου είχε πεθάνει. Δεν είδα τι έγινε στο δωμάτιο ούτε ήθελα να πάω να δω το πτώμα».

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή,η 50χρονη είχε δεχτεί πάνω από πενήντα μαχαιριές κυρίως στην τραχηλική χώρα. Η 15χρονη με τον 17χρονο έφυγαν από το σπίτι για να συλληφθούν δυο ημέρες μετά τη δολοφονία στο Σιδηρόκαστρο Σερρών απ’ όπου είχαν σκοπό να φύγουν στο εξωτερικό.

Ακούστε και απολαύστε δωρεάν podcast της Μηχανής του Χρόνου…

The post Αγία Βαρβάρα. Ένοχοι οι τρεις ανήλικοι για τη δολοφονία της 50χρονης. Ως ηθική αυτουργός καταδικάστηκε η κόρη του θύματος appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα