Ιερέας λειτούργησε με 30 πιστούς αψηφώντας την απαγόρευση. Το ΣτΕ θα κρίνει τη νομιμότητα της προσωρινής απαγόρευσης στις εκκλησίες μετά από προσφυγή πιστών

Ακόμη ένας ιερέας παραβίασε τα απαγορευτικά μέτρα και χθες, Τετάρτη, τέλεσε κανονικά την λειτουργία στο ναό του, παρουσία περίπου 30 πιστών.

Σύμφωνα με το τοπικό site dete.gr, το περιστατικό έλαβε χώρα στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στην Πάτρα όπου ο ιερέας Αναστάσιος Γκοτσόπουλος αποφάσισε να λειτουργήσει κανονικά. Μάλιστα, λέγεται ότι το ίδιο είχε πράξει και την περασμένη Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως.

Όταν ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Φλαμής επιχείρησε να μπει στον ναό

και να καταγράψει όσα συνέβαιναν εμποδίστηκε από πιστούς και η λειτουργία διεκόπη. «Δε φοβάσαι το Θεό;» ακούγεται χαρακτηριστικά στο βίντεο.

Όπως αναφέρεται, ο εν λόγω ιερέας είναι «γνωστός για τις σκληρές θέσεις του» και έχει έρθει πολλές  φορές σε αντιπαράθεση με τον Μητροπολίτη Χρυσόστομο αλλά και την Ιεραρχία.

Ο Μητροπολίτης Πατρών ενημερώθηκε για την ενέργεια του ιερέα και έχει αποφασίσει να λάβει μέτρα σε βάρος του.
Σημειώνεται ότι ότι προ ημερών είχε λειτουργήσει και ο Μητροπολίτης Κυθήρων, στον οποίον τελικά ασκήθηκε ποινική δίωξη και αναμένεται να καθίσει στο εδώλιο.

Δείτε το βίντεο του τοπικού τηλεοπτικού σταθμού Patras TV:

Παράλληλα, τέσσερις πολίτες έχουν καταφύγει στο ΣτΕ, ζητώντας να κριθεί αντισυνταγματική και παράνομη η ΚΥΑ με την οποία απαγορεύθηκαν προσωρινά οι λειτουργίες και οι ιεροπραξίες στις Εκκλησίες.

Η συζήτηση προσδιορίστηκε για τις 5 Μαΐου και το ΣτΕ αναμένεται να κρίνει τη συνταγματικότητα του μέτρου που επιβλήθηκε για τον περιορισμό της μετάδοσης του κορονοϊού.

Υπενθυμίζεται ότι για το χρονικό διάστημα από 16.3.2020 έως 30.3.2020 έχει απαγορευτεί η τέλεση κάθε είδους λειτουργιών και ιεροπραξιών στους θρησκευτικούς χώρους λατρείας.

Οι πολίτες που κατέφυγαν στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο είναι δυο άνδρες και δύο γυναίκες δικηγόροι, καταθέτοντας αίτηση ακύρωσης και αίτηση αναστολής, υποστηρίζοντας ότι το συγκεκριμένο μέτρο έρχεται σε ευθεία σύγκρουση με τα άρθρα 3, 13 και 25 του Συντάγματος. Χαρακτηριστικά, στην αίτηση τους αναφέρουν ότι μόνο η Ιερά Σύνοδος έχει δικαίωμα να αποφασίσει για το ζήτημα της τέλεσης της θείας λειτουργίας που είναι ο πυρήνας του δικαιώματος της θρησκευτικής ελευθερίας, η οποία αποτελεί ατομικό προστατευόμενο δικαίωμα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

The post Ιερέας λειτούργησε με 30 πιστούς αψηφώντας την απαγόρευση. Το ΣτΕ θα κρίνει τη νομιμότητα της προσωρινής απαγόρευσης στις εκκλησίες μετά από προσφυγή πιστών appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα